„Įkraunami įprastu automobiliniu įkrovikliu.“ Ukrainos kareivis rado kaip patobulinti „Javelin“ (Foto, Video)  (1)

Senosios amerikiečių perduotos prieštankinių valdomų raketų (ATGM) paleidimo įrenginių FGM-148 „Javelin“ versijos yra labai efektyvi priemonė prieš Rusijos tankus, tačiau sistema turi trūkumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

FGM-148 „Javelin“ yra labai efektyvus prieštankinis ginklas, kuris, lyginant su senesniais sprendimais, tokiais kaip TOW-2, yra daug lengvesnis ir lengviau naudojamas, nes veikia principu „iššauk ir pamiršk“. Ši funkcija, be to, kad padidina šaulio saugumą – nes leidžia jam iškart po šaudymo pasislėpti – taip pat leidžia šaudyti į tankus iš gana neįprastų vietų, pavyzdžiui, nuo medžių.

Dėl to buvo sunaikinta daugybė rusų transporto priemonių. Tačiau ukrainiečiai įvardijo vieną reikšmingą trūkumą: pasirodo, kad taikinio modulį maitinančios baterijos užtenka tik maždaug 4 valandoms, o įgula dažnai medžioja rusų tankus iki 8 valandų.

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6821 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Ši baterija yra vienkartinė, o tai reiškia, kad nepristačius naujos baterijų partijos, „Javelin“ negali veikti, nes išnaudotų baterijų įkrauti neįmanoma.

Vienas iš Ukrainos karių rado kaip patobulinti „Javelin“. Atidžiai apžiūrėjęs iškrautą įrenginį, nusprendė sukurti daugkartinio naudojimo pakaitalą. Nuėmus dangtelį, matoma pakuotė, kurioje yra 10 ličio-magnio elementų, sugrupuotų į dvi grupes po penkis. Naudojami 33550 formato ličio-magnio elementai yra 13-16 Ah talpos ir, priklausomai nuo jungties tipo, suteikia 16 V arba 32 V įtampą.

Remdamasis šia informacija, ukrainietis nusprendė sukurti didesnę bateriją, kuri galėtų atlaikyti mažiausiai 8 valandas ir būtų papildomai įkraunama naudojant automobilinį įkroviklį. Kištukinis lizdas buvo sukurtas naudojant 3D spausdintuvą, plokštę su 3A saugikliais ir akumuliatoriaus balansavimo įrenginį, pagrįstą LG 21700 ličio jonų elementais (du po keturis), nes tik jie tilpo gamykliniame korpuse, kuris yra paleidimo įrenginio dalis.

 

 

Tokiu būdu ukrainietis sukonstravo naują ilgesnio veikimo bateriją, kurią galima įkrauti įprastu automobiliniu įkrovikliu. Tai ypač naudinga sudėtingos logistikos sąlygomis, kai, pavyzdžiui, vietoj papildomų vienkartinių baterijų kariai gali paimti daugiau maisto davinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)

Komentarai (1)