Istorinis įvykis. Pirmą kartą danguje. Žvėris „Kaan“. Netrukus ir Ukrainoje (Foto, Video)  (2)

Sutartis dėl naikintuvo projektavimo ir tobulinimo buvo pasirašyta 2016 metų rugpjūtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po klaidingos pradžios 2023 m. gruodį, kai Turkijos žiniasklaida per anksti pranešė apie pirmąjį naujausio turkiško naikintuvo TAI TF „Kaan“ (anksčiau vadinto TF-X) skrydį, skrydis pagaliau įvyko vasario 21 d. Internete pasirodė daugybė šio tikrai istorinio įvykio nuotraukų ir vaizdo įrašų.

„Tegul pirmasis mūsų nacionalinio kovinio lėktuvo „Kann“ skrydis bus naudingas mūsų šaliai. Šalis turės ne tik 5 kartos kovinius lėktuvus, bet ir kelių pasaulio šalių turimas technologijas. Nuoširdžiai visus sveikiname“, – sakė Turkijos gynybos pramonės prezidentas Halukas Gorgunas.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5241 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Turkija sugebėjo sukurti nuosavą penktosios kartos orlaivį per rekordiškai trumpą laiką – sprendimas sukurti naujos kartos naikintuvą, pakeisiantį F-16, buvo priimtas 2010 m. gruodžio 15 d., 2015 m. buvo pristatytos trys perspektyvios lėktuvų korpusų konfigūracijos.

2016 m. rugpjūtį buvo oficialiai pasirašyta sutartis dėl naikintuvo projektavimo ir tobulinimo. Iš pradžių buvo planuota, kad lėktuvas pakils ne anksčiau kaip 2026 m.

 

Turkijos oro pajėgos būsimąjį TF-X orlaivį žiniasklaidai oficialiai pristatė 2021 metų birželį. O tų pačių metų lapkritį buvo pranešta apie pirmojo naujojo lėktuvo gamybą. Pirmuosius 10 orlaivių šalies oro pajėgos turėtų gauti 2028 m.

 

Apskritai pastarieji keleri metai, o ypač ankstesni, Turkijos aviacijos, pirmiausia nepilotuojamos, kontekste buvo gana kupini įvykių. Pvz., 2022 m. pabaigoje pirmąjį skrydį atliko reaktyvinis dronas „Bayraktar Kızılelma“.

 

O 2023 metais pirmą kartą į dangų vienu metu pakilo du dronai. Be to, pernai pirmąjį skrydį atliko kovinis mokomasis lėktuvas „Hürjet“, kurį planuojama naudoti ir kaip lengvąjį naikintuvą.

Anksčiau Ukrainos ambasadorius Turkijoje Vasylis Bodnaras pažymėjo, kad Ukraina šiandien tęsia naujojo Turkijos „Kaan“ lėktuvo variklio darbus ir planuoja įsigyti bei naudoti šį turkišką orlaivį Ukrainos kariuomenės reikmėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(1)
(43)

Komentarai (2)