Netikėta. Ukraina iš Turkijos gali gauti naujų Rusijoje pagamintų S-400  (2)

2019 metais Ankara pradėjo įgyvendinti susitarimą, pagal kurį gavo keturis rusiškų oro gynybos sistemų S-400 padalinius, pranešė analitikai. Dabar JAV dėka sistemos gali būti perkeltos į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gali gauti Rusijoje pagamintą oro gynybos sistemą S-400, jei Turkija sutiks su JAV pasiūlymu. Tai pranešė „Defense Express“ analitikai.

2019 metais Ankara pradėjo įgyvendinti susitarimą, kuris 2017 metais buvo sudarytas pagal 2,5 mlrd. JAV dolerių vertės sutartį dėl Rusijos oro gynybos sistemų S-400 pirkimo. Dėl šios priežasties JAV išbraukė Turkiją iš naikintuvų F-35 programos. Šalis taip pat blokavo savo orlaivių F-16 modernizavimo programą iki Block 70/72 lygio. Tačiau šis klausimas buvo pašalintas tą dieną, kai Turkija davė Švedijai leidimą prisijungti prie NATO.

JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Victoria Nuland interviu CNN Turk sakė, kad draudimas parduoti F-35 yra gali būti atšauktas, jei Turkija atsisakys Rusijos oro gynybos sistemų S-400.

„Jei mums pavyks išspręsti problemą su S-400, tai JAV mielai sugrąžintų Turkiją į F-35 šeimą. Tačiau turime pasirūpinti, kad Turkija turėtų stiprią oro gynybą... Kaip žinote, tai sudėtingas klausimas. Šiomis dienomis oro gynybos reikia visiems. Mes tai matome visame pasaulyje. Bet jei pavyks išspręsti šią problemą, vėl galėsime kalbėti apie F-35“, – sakė Victoria Nuland.

 

Analitikai pažymėjo, kad 2023 metų gegužę Vašingtonas pasiūlė Ukrainai perduoti Rusijos oro gynybos sistemas S-400, tačiau Ankara atsisakė. Dėl to Turkijai liko keturios S-400 divizijos, tačiau „Defense Express“ mano, kad dėl sankcijų Rusijos Federacijai Ankara vargu ar žino, kur gauti raketų S-400, kad nepatektų į amerikiečių sankcijų sąrašą.

Analitikai pridūrė, kad Turkijos sprendimas dėl S-400 ir F-35 greičiausiai bus politinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(3)
(110)

Komentarai (2)