Toli nuo Europos. NATO rado ginklų Ukrainai neįtikėtinoje vietoje (Video)  (4)

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas paaiškino, kaip Šiaurės Atlanto Aljansas aprūpins Ukrainą Čekijos prezidento Petro Pavelo minimais sviediniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgdamas į Čekijos lyderio pareiškimus apie 800 tūkstančių sviedinių Ukrainai, Jensas Stoltenbergas atskleidė detales apie šios pagalbos šaltinį. Interviu „Suspilny“ jis pažymėjo, kad Aljanso šalys perka amuniciją iš partnerių Azijoje.

Pasak J. Stoltenbergo, bendradarbiavimas su Azijos partneriais yra svarbus remiant Ukrainą: „Matėme, kaip NATO partneriai eksportuoja amuniciją tiesiogiai blokui ir jo sąjungininkėms – tai padėjo tiems sąjungininkams palaikyti Ukrainą“, – sakė jis.

„Dėl pirkinių iš artimų NATO partnerių Azijoje sąjungininkai gali papildyti savo atsargas ir toliau teikti pagalbą Ukrainai jau iš savo atsargų“, – pridūrė pareigūnas.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5241 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

J. Stoltenbergas taip pat nustatė tris pagrindinius būdus, kuriais NATO šalys narės gali paremti Ukrainą:

  •      nuosavų rezervų naudojimas;
  •      šaudmenų importas iš trečiųjų šalių tolimesniam perdavimui į Ukrainą;
  •      savo šaudmenų gamybos plėtra.

Jis pažymėjo, kad visų trijų metodų naudojimas yra labai svarbus siekiant suteikti Ukrainai reikiamą karinę paramą.

NATO sąjungininkės siekia visų trijų variantų, siekdamos užtikrinti, jog galėtų toliau teikti didelę karinę paramą Ukrainai.

Generalinis sekretorius nepatikslino, apie kurias Azijos šalis kalbama. Tačiau galime manyti, kad tarp jų yra ir Pietų Korėja. 2022-ųjų rudenį „The Wall Street Journal“ pranešė, kad Pietų Korėja parduos JAV apie 100 tūkstančių sviedinių, kuriuos neva vėliau perleis Ukrainai. „Financial Times“ taip pat rašė apie panašų susitarimą tarp JAV, Korėjos ir Bulgarijos.

 

ES susiduria su sviedinių trūkumu, todėl svarsto galimybę pirkti juos už bloko ribų. J. Borrellis paskelbė apie galimybę įsigyti sviedinių Ukrainai už ES ribų.

Čekijos ministras pirmininkas Petras Fiala pabrėžė būtinybę vykdyti ES pažadus Kyjivui. Europos lyderiai yra priversti plėsti ginklų tiekimo šaltinius, kad padėtų Ukrainai.

 

Pietų Korėja, Turkija, Pietų Afrika yra potencialūs tiekėjai. Kanada taip pat padeda. Šalis skiria lėšų artilerijos sviediniams pirkti Ukrainai už NATO ribų, Otava taip pat derasi su Čekija ir JAV dėl karinės pagalbos Ukrainai didinimo.

Neseniai vykusiame ES politikos ir saugumo komiteto posėdyje jau buvo detaliai aptartas Europos Sąjungos lėšų panaudojimas sviediniams įsigyti už bloko ribų. Žiniasklaida rašė, kad prieš šaudmenų pirkimą pasisakė Prancūzija, Graikija ir Kipras.   

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)

Komentarai (4)