[ŽT] „Nežinome, ar tai buvo tyčia. Į nelaisvę pateko 850-1000 kareivių.“ Kas nutiko  (1)

Ukrainos kariuomenės atstovas pakomentavo „The New York Times“ teiginį, kad pasitraukiant iš Avdijivkos į nelaisvę pateko iki 1000 ukrainiečių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dienraščio „The New York Times“ teiginys, kad pasitraukiant iš Avdijivkos į nelaisvę pateko iki 1000 Ukrainos karių, neatitinka tikrovės.

Tavrijos krypties gynybos pajėgų atstovas Dmytro Lichovojus paneigė „The New York Times“ informaciją, kad pasitraukiant iš Avdijivkos į rusų nelaisvę neva pateko šimtai Ukrainos kariškių. Jis apkaltino žurnalistus, kad jie skleidžia Kremliaus naratyvą.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5241 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Pasak „The New York Times“ versijos, esą po pasitraukimo iš Avdijivkos be žinios dingo nuo 850 iki 1 000 Ukrainos karių. „Nežinau, ar tai buvo tyčia, ar netyčia, bet „New York Times“ be jokio pagrindo skleidė Rusijos propagandos naratyvą“, – sakė A. Lichovojus. 

Jis pabrėžė, kad šio leidinio šaltiniai yra „nepatikimi“ ir juose trūksta būtinų faktų. Ukrainos kariuomenė neslepia, kad su kai kuriais kariškiais ryšys po pasitraukimo iš Avdijivkos nutrūko. Kai kurie iš tuo metu dingusių asmenų jau atsirado Ukrainoje, visų pirma ligoninėse. Apie kitų likimą šiuo metu informacijos nėra. Lichovojus belaisvių skaičiaus nenurodė, tačiau patikino, kad jų nėra šimtai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(137)
(28)
(109)

Komentarai (1)