Grėsmė iš Pentagono. Ukraina gali likti be „Patriot“. Kas vyksta  ()

Raketų kompleksams reikalingas remontas ir priežiūra. Ir nors JAV gynybos departamentas organizavo techninius darbus vietoje, Pentagonas neplanuoja visapusiškos sistemų priežiūros Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Gynybos departamentas perdavė Ukrainai oro gynybos sistemas „Patriot“ ir kovines mašinas „Stryker“ ir „Abrams“ be ilgalaikio priežiūros plano, o tai gali sukelti problemų ateityje. Be visapusiško „Patriot“ kompleksų išlaikymo didėja rizika, kad Ukraina nesugebės apsiginti nuo Rusijos agresijos. Tai teigiama Pentagono priežiūros institucijos pranešime.

Dokumente teigiama, kad JAV Gynybos departamentas suteikė pagalbą remontuojant priešlėktuvinių raketų sistemas Ukainoje, tačiau sudėtingesnio remonto ir priežiūros plano nėra. Ir nors JAV suteikė Ukrainai atsarginių dalių, reikalingų lauko remontams iki 2024 fiskalinių metų pabaigos, ginklų sistemos „vargu ar išliks veikiančios be priežiūros“.

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6820 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Be to, Lenkijoje įsikūręs Amerikos padalinys „Remote Distribution and Maintenance Center“ neturi galimybių atlikti kapitalinio „Patriot“ remonto. Atsižvelgdamas į susidariusią situaciją, Gynybos departamento generalinis inspektorius rekomendavo JAV vadovybei Europoje nustatyti tokio remonto organizavimui reikalingus reikalavimus ir patalpas.

Kita problema yra ta, kad JAV bus labai sunku pakeisti „Patriot“ sistemas, kurias jos perdavė Ukrainai, rašoma pranešime. Visi Ukrainai perduoti raketų kompleksai buvo paimti tiesiogiai iš JAV bazių, o papildomų prašymų vykdymas bus „skausmingas“ JAV ginkluotosioms pajėgoms.

 

Dokumente teigiama, kad situaciją galima palyginti su problemomis, su kuriomis susidūrė Afganistano nacionalinė armija, kuri priklausė nuo amerikiečių paramos.

„Nuolatinis Afganistano nesugebėjimas išlaikyti dovanotos įrangos buvo vienas iš veiksnių, nulėmusių pralaimėjimą Talibanui“, – pabrėžė Pentagonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(6)
(7)

Komentarai ()