[ŽT] „Sugrįžo Šaltojo karo laikai.“ Rusija pagrasino numušti NATO lėktuvus  ()

Prancūzijos užsienio reikalų ministras skelbia, kad Rusija grįžta prie „ypač agresyvios“ laikysenos, primenančios Sovietų Sąjungos elgesį Šaltojo karo metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos gynybos ministras Sebastienas Lecornu​ pareiškė, kad Rusija sausio mėn. grasino numušti virš Juodosios jūros patruliuojančius Prancūzijos lėktuvus. Apie tai rašo „The Associated Press“.

Išsamios informacijos, kokius konkrečiai Prancūzijos lėktuvus buvo grasinama numušti, S. Lecornu nepateikė. Jis sakė, kad Rusija grįžta prie „ypač agresyvios“ laikysenos, primenančios Sovietų Sąjungos elgesį Šaltojo karo metais.

„Pateiksiu vieną pavyzdį – prieš mėnesį Rusijos oro eismo kontrolės sistema grasino virš Juodosios jūros skridusiam Prancūzijos lėktuvui, kad jį numuš, nors jis tuo metu buvo laisvojoje tarptautinėje zonoje, kurioje patruliuojame“, – sakė ministras.

 

J. Lecornu pridūrė, kad Rusijos elgesys 2024 m. „jau nebeturi nieko bendra su tuo, kas buvo 2022 m. ir, aišku, prieš agresiją Ukrainoje“. Prancūzų pilotai nuolat patruliuoja NATO rytiniame flange, Aljansui stengiantis sustiprinti savo gynybą, po to, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()