„Odesa, grįžk namo.“ Rusija išsirinko naują miestą sunaikinimui (Video)  ()

Yra ženklų, rodančių, kad Rusija nori pasigrobti visą Pietų Ukrainą. Prieš visas didesnes savo atakas Rusija ruošia informacnes kampanijas. Kartais jos yra labiau, kartais – mažiau apibrėžtos ir akcentuotos. Dabar, atrodo, Rusija nebeslepia, kad norėtų visiškai atkirsti Ukrainą nuo Juodosios jūros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija invaziją į Ukrainą pradėjo su mintimi, kad greitai visa šiaurinė Juodosios jūros pakrantė bus tik jos. Tai buvo daugiau nei akivaizdu. Tokie Rusijos planai greitai pasikeitė dėl to, kad Rusija sužinojo, kad nėra tokia galinga, kokia manė esanti. Tikėtina, kad Putinas svajojo, kad ukrainiečiai visai nesigins. Tačiau dabar, karui žengiant į trečiuosius metus, Rusijos jėgų persvara yra ypatingai ryški. Vakarai praktiškai nebetiekia amunicijos Ukrainai ir be artilerijos priedangos likę ukrainiečiai sunkiai ginasi nuo nesibaigiančių šturmų.

Pranešta, kad Zaporižios srityje Rusija sukaupė kelias dešimtis ar net šimtą tūkstančių karių dideliam puolimui. Žinoma, šiaurės kryptimi. O kas jei rusai pasuks į vakarus? Iš tikrųjų, yra ženklų, rodančių, kad tam ruošiamasi. Prisimenate apie informacinės dirvos purenimą?

Tvirtas kaip tankas, stilingas, įspūdinga kobalto baterija, 70 sporto režimų, puikiai veikia ir geros kainos. Rekomenduoju (Foto, Video, „Kospet Tank T2“ apžvalga)
11153 6

„Kospet Tank T2“ - vienas naujausių ir pačių geriausių šios kompanijos išmaniųjų laikrodžių, kokius esu bandęs. Karinio tvirtumo, labai puikaus dizaino ir vartotojo sąsajos, įspūdinga kobalto baterija, daugybė ir tiksliai matuojamų sveikatos rodiklių, sporto režimų, sklandus veikimas, šauni APP ir nuostabiai gera kaina.

Išsamiau

Štai vasario 22 dieną Dmitrijus Medvedevas, buvęs Rusijos prezidentas ir dabartinis Saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas, paskelbė – „Odesa, grįžk namo.“ Jis kartoja nesąmones, kad Odesa yra tik rusiškas miestas. Sovietų laikais apie Odesą kurtos romantizuotos legendos ir rusai jų nepamiršo.

 

Naktį iš 22 į 23-iąją bent trys rusų Tu-22M3 bombonešiai pakilo atakuoti Ukrainos Ch-22/-32 raketomis. Netrukus jų sprogimai supurtė būtent Odesą. Negana to, tą pačią dieną Rusijos propagandistai paskelbė – „Padniestrė vasario 28 dieną gali kreiptis į Maskvą su prašymu prisijungti prie Rusijos“.

Visi šie įvykiai iškilo tą pačią dieną. Padniestrė, žinoma, yra Moldovos regionas, kurio Moldova nekontroliuoja ir kuriame yra Rusijos karinė infrastruktūra ir nemažai karių. Tai – vargingas žemės plotelis, visiškai priklausomas nuo Rusijos politikos. Kas nutiktų, jei Padniestrė formaliai prisijungtų prie Rusijos Federacijos? Dar vienas eksklavas (aišku, nepripažįstamas), dar viena derybose su Rusija nepajudinama vinis ir dar viena begalybė priežasčių Rusijai sujungti savo teritorijas.

 

Žinoma, negalima pamiršti realybės. Kelias nuo kairiojo Dnipro kranto iki Padniestrės yra labai ilgas. Rusijai reikėtų okupuoti anksčiau išlaisvintą Chersoną, Mykolajivą ir, aišku, Odesą. Dabar nepanašu, kad rusai turėtų tam jėgų. Bet rusai okupuotoje Pietų Ukrainoje kaupia jėgas, spartina ginkluotės gamybą, aktyvina šnipinėjimo veiklą, galimai ruošia politinius pokyčius Padniestrėje, o Ukraina tuo metu kenčia nuo skausmingo amunicijos bado.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(17)
(-6)

Komentarai ()