„Tai neįtikėtina nekompetencija.“ Kiek kartų rusų oro pajėgos šiais metais subombardavo Rusiją  ()

Tai jau aštuntas kartas nuo metų pradžios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belgorodo srityje rasta dar viena Rusijos bombonešio numesta didelio sprogumo FAB-250, praneša kanalo „Astra“ šaltiniai. Anot jų, sprogmuo buvo aptiktas vasario 18 dieną Soloti kaime. Pareigūnai evakavo apie 150 vietos gyventojų ir likvidavo bombą vietoje.

Šią informaciją netiesiogiai patvirtino Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas. „Rusijos Federacijos gynybos ministerijos inžinierių grupė Valuisko miesto rajone, Soloti kaime, aptiko ir pašalino sprogstamąjį objektą. Pasekmių nebuvo“, – rašė jis, tačiau nepatikslino, kaip bomba atsidūrė regione.

Rusijos karinis lėktuvas FAB-250 „numetė“ savo šalies teritorijoje pakeliui į Ukrainą aštuntą kartą nuo metų pradžios. Prieš tai dvi tokio tipo bombos nukrito Belgorodo srityje sausio 28 d. Viena iš jų buvo rasta Koročansko rajono Postnikovo kaime, antroji - Belgorodo rajono Streleckoje kaime. Niekas nenukentėjo, tačiau per pastarąjį incidentą pareigūnai taip pat turėjo evakuoti apie 150 gyventojų.

Kitą dieną, sausio 29 d., FAB-250 buvo rasta Valuisko miesto rajone, Vostočnaja gatvėje. Ji nesprogo. Pasak vietos gyventojų, jie išgirdo lėktuvų garsą dar prieš nukrentant bombai.

Prieš tai FAB-250 buvo rasta Belgorodo srityje sausio 21 d. Ji nukrito ant užtvankos netoli Jonovkos kaimo ir iš dalies apgadino konstrukciją. Kitokios žalos nepadaryta.

Dar dvi panašios aviacinės bombos buvo aptiktos Ulitkos mikrorajone sausio pradžioje po didelio masto Charkivo apšaudymo. V. Gladkovas pranešė apie jų gabenimą į poligoną nukenksminimui.

 

Sausio 2 d. dėl „avarinio šaudmenų išmetimo“ Voronežo srities Petropavlovkos kaime įvyko sprogimas. Sužeisti keturi žmonės, apgadinta daugiau nei 100 namų, mokykla, bendruomenės centras ir administracijos pastatas. Regiono gubernatorius Aleksandras Gusevas sakė, kad valdžia turės atstatyti devynis namus.

Sprogios bombos skirtos sunaikinti įtvirtintas teritorijas, ginklų sandėlius, įrangos stovėjimo vietas, užtvankas ir kitus saugomus karinius objektus. Pagrindinės versijos FAB-250 turi 99 kg sprogmenų. Jei ji nukris ant daugiabučio namo, gali sugadinti keletą laiptinių.

 

Pasak Belgorodo „Telegram“ kanalo „Pepel“, šios bombos ant pasienio regionų nukrenta neatsitiktinai. Faktas yra tas, kad Ukrainos oro gynybos sistemos gali pasiekti net šias Rusijos teritorijas, ką ypač parodė transporto lėktuvo Il-76, kuris buvo numuštas virš Belgorodo srities sausio 24 d., atvejis.

O kadangi Rusijos aviacija nuo karo pradžios jau prarado dešimtis bombonešių, Gynybos ministerija nerizikuoja juos panaudoti virš Ukrainos teritorijos. Kad orlaiviai nebūtų pasiekiami oro gynybos, aviacinėse bombose buvo pradėti montuoti sklandymo moduliai, leidžiantys pasienio regionuose numestoms FAB pasiekti taikinius Ukrainos teritorijoje. Tiek Rusijos, tiek Ukrainos kariai pranešė apie šią taktiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()