[ŽT] „Pasakysiu atvirai. Miestas ugnyje.“ Prasidėjo didžiuliai mūšiai (Video)  ()

„Taip atsitiko, kad turėjome palikti Avdijivką.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie moralinę bendražygių būklę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys ir medikas Jehoras Firsovas sakė taip: „Pasakysiu atvirai – mums sunku, nes dabar matome Avdijivkos kryptį, esame arti. Mums sunku psichologiškai, fiziškai. Pasakysiu atvirai, kai kurie kovotojai tiesiogine prasme yra ant išsekimo slenksčio. Netgi sakyčiau, čia netinka žodis „sunku“, jis nepasako nieko.“

Firsovo interviu televizijos kanalui „Rada“ galima pažiūrėti „YouTube“.

Ukrainos karys pasakė, ką galvoja dėl Avdijivkos gynėjų pasitraukimo iš miesto: „Labai dažnai dirbome tokiose pozicijose, kur Avdijivka buvo matoma. Kartais išeidavau, žiūrėdavau į Avdijivką ugnyje. Taip nutikdavo dažnai, visas miestas tiesiogine to žodžio prasme – ugnyje. Niekam nelinkėčiau pamatyti liepsnojančio gimtojo miesto, kai dalyvauji miesto gynyboje, bet tuo pat metu nieko negali padaryti“.

 

Tai labai skaudu. Pirmą kartą sakau tokius žodžius, anksčiau niekam apie tai nepasakojau. Taip atsitiko, kad turėjome palikti Avdijivką. Dabar, beje, ten tęsiasi kovos, nieko nepasikeitė: vyksta didžiuliai mūšiai“, – pabrėžė Firsovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(6)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: