„Atplaukia karo laivų kolona.“ Rusija „pralaužė“ Bosforą  ()

Kremlius sugebėjo apeiti Turkijos draudimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija apeina Turkijos draudimą karo laivams plaukti Bosforo ir Dardanelų sąsiauriu nuo Rusijos visiškos invazijos į Ukrainą pradžios ir tiekia ginklus iš Sirijos. 

Stebėsenos grupės „Crimean Wind“ duomenimis, Kremlius šiam tikslui naudoja prekybinius laivus, kurių dauguma priklauso Rusijos gynybos ministerijos kontroliuojamai bendrovei „Oboronlogistics“, įtrauktai į JAV sankcijų sąrašą. 

Pranešama, kad laivai „Baltic Leader“ ir „Lady Mariia“ po dienos prastovos prie įplaukos į Bosforo sąsiaurį išplaukė Novorosijsko kryptimi. Kartais prie išėjimo iš sąsiaurio minėtų laivų laukia Rusijos karo laivų kolona, o tai rodo krovinio svarbą, teigia stebėsenos grupės analitikai.  

[Vokietija] Retas pasiūlymas! Daugiafunkcis mechaninių laikrodžių tikriklis – nuostabi kaina, tinka profesionalams ir mėgėjams („WeiShi No.1000“)
3621

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, retas atvejis

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Laivai į Novorosijską turėtų atplaukti atitinkamai vasario 26 ir 27 d. 

Agentūra „Bloomberg“ dar 2022 m. rugpjūtį rašė, kad Rusija tikriausiai naudojasi prekybiniais laivais nelegaliai importuoti ginklus iš Sirijos. Kadangi tokie laivai nelaikomi kariniais, Ankara juos praleidžia per Bosforo sąsiaurį. Visų pirma buvo minimas laivas „Sparta II“, kuris, Europos žvalgybos duomenimis, gabeno karines transporto priemones. 

 

Savo ruožtu „The Wall Street Journal“ rašė, kad Rusija naudojo laivą „Sparta I“ oro gynybos sistemai S-300 į Novorosijską gabenti. 

Be to, 2023 m. kovo mėn. per Bosforą praplaukė Rusijos sankcijų sąraše esantis laivas „Sparta IV“, kuriame taip pat galėjo būti ginklų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(146)
(-115)

Komentarai ()