„Šitoje vietoje vyko pirmasis mūšis.“ Neįtikėtina, ką paskelbė Zelenskis (Video)  (1)

Vaizdo įraše buvo matyti lėktuvų ir kitos įrangos nuolaužos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vasario 24 d. Hostomelio aerodrome, kuris buvo Maskvos invazijos į Ukrainą pradžios prieš dvejus metus liudininkas, kreipėsi į tautą ir padėkojo žmonėms bei Kyjivo sąjungininkams už nepajudinamą paramą viso karo metu.

„Puikūs didelės šalies žmonės! Aš nepaprastai didžiuojuosi visais. Žaviuosi visais. Tikiu visais. Bet kuris normalus žmogus nori, kad karas baigtųsi. Bet niekas iš mūsų neleis, jog Ukrainos neliktų“, – savo kreipimosi pradžioje sakė V. Zelenskis.

Vaizdo įraše buvo matyti lėktuvų ir kitos įrangos nuolaužos, išsibarsčiusios po lauką, o susitikimo su Vakarų lyderiais vieta buvo pasirinkta dėl simbolinės vertės.

„Ir tai simboliškai ir iškalbingai apibūdina kelią, kurį nuėjome per šiuos dvejus metus, ir skirtumą tarp vasario 24 d. tada ir dabar“, – pridūrė jis.

 

V. Zelenskis taip pat pabrėžė ligšiolinę karo trukmę – laiką, kuris, pasak jo, buvo paženklintas tautos drąsos ir skausmo.

„Milijonai ukrainiečių tiesiog prisimena Kobzaro žodžius: „Kovok – ir tu laimėsi!“ Ir po to sekė 730 dienų atsidavimo ir drąsos“, – sakė jis.

V. Zelenskis pridūrė, kad, deja, kiekvienas ukrainietis „turi apie ką patylėti. Ir gerbti atminimą. Ir mes kartu lenkiam galvas. 730 dienų skausmo“.

 

Iškreiptu Vladimiro Putino požiūriu, Ukraina nėra tinkama būti suverenia tauta. O Rusija, taikydamasi į civilius gyventojus, įskaitant moteris ir vaikus, siekia sunaikinti pačią Ukrainos gyvybę.

2022 m. vasario 24 d. Rusijos oro desantininkai bandė užgrobti Kyjivo priemiestyje esantį Hostomelio oro uostą, dėl ko kelias savaites truko įnirtingos kovos.

Maskvos karių nesugebėjimas užtikrinti aerodromo kaip placdarmo pastiprinimui pritraukti galiausiai lėmė, kad V. Putino planas užgrobti sostinę ir nuversti Ukrainos vyriausybę žlugo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai (1)