Tai įvyko. Pirmą kartą per visą karą sunaikintas „Abrams“ (Foto, Video)  ()

Rusai džiaugiasi sunaikinę pirmą amerikiečių M1A1 „Abrams“ tanką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandos kanalais platinami pamušto Ukrainos „Abrams“ vaizdai. Šis šarvuotis tikriausiai dalyvavo Avdijivkos gynyboje. Teigiama, kad į jį pataikė dronas.

Publikuotas vaizdo įrašas yra labai neryškus, bet matyti, kad tankas dega. Tiesa, šarvų plokštės, kurios turi iššokti kai užsidega amunicija, suveikė tinkamai ir sprogimo banga neturėjo patekti į tanko vidų. Vaizdus matę ekspertai teigia, kad „Abrams“ įgula tikriausiai galėjo evakuotis. Atrodo, kad liukai yra atviri, bet informacijos apie tai nėra.

Štai šiokia-tokia šio įvykio analizė su rusų platinamu įrašu:

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6821 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Nuotrauka, patvirtinanti, kad „Abrams“ prarastas:

 

Tik kvailiai galėjo tikėtis, kad visi „Abrams“ išgyvens visą karą. Tai tikrai nėra paskutinis „Abrams“, kurį ukrainiečiai praras, nes tokia yra tankų dalia. Naujesni „Abrams“ tankai, kurių ukrainiečiai labai laukia, turės šiek tiek geresnius šarvus, bet ir jie nėra nepažeidžiami. Reikia tik tikėtis, kad įgulą saugančios technologijos veiks tinkamai ir tankai tinkamai atliks savo užduotis.

 

Rusų T-72 yra sukurtas nekreipiant dėmesio į įgulos išgyvenimo šansus. Amunicija yra tiesiai po bokšteliu. Sprogus sviediniams T-72 bokštelis pakyla aukštyn ir sprogimo banga iš karto pražudo visą įgulą. „Abrams“ ir kiti vakarietiški tankai amuniciją saugo atskirame skyriuje. Jei jis pamušamas ir amunicija detonuoja, šarvų plokštės iššauna ir sprogimo banga yra nukreipiama į išorę, tolyn nuo įgulos. Taigi, net jei tankas prarandamas (nors gali būti atvejų, kai amunicijos dėžė sprogsta, o tankas evakuojasi savo jėgomis), įgula dažniausiai gali evakuotis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(73)
(8)
(65)

Komentarai ()