„Rusija dar labiau paniro į izoliaciją ir tamsą“  ()

Šimtai tūkstančių Rusijos piliečių pabėgo į užsienį, kad išvengtų mobilizacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarieji dveji žiauraus karo prieš Ukrainą metai iškreipė ir subjaurojo Rusiją iš vidaus. Ši šalis dar labiau paniro į izoliaciją ir tamsą.

Tai rodo CNN vyriausiojo tarptautinio korespondento Matthew Chance'o analizė.

Kaip pažymi leidinys, tai, ką Maskva vis dar eufemistiškai vadina „specialia karine operacija“, buvo katastrofiško masto kraujo praliejimas, kokio Europoje nematė ištisos kartos. Netgi konservatyvūs skaičiavimai rodo, kad abiejose pusėse yra šimtai tūkstančių žuvusiųjų ir sužeistųjų. Nedideli Rusijos Federacijos pasiekimai, pavyzdžiui, neseniai paimta Avdijivka, kainavo didžiulę kainą.

[Vokietija] Už mažiausią kainą langų valymo robotas su APP - paskutiniai vienetai! (Video, „LIECTROUX WS-1080“)
3997 2

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Puiki kokybė

Išsamiau

„Kažkada gerbta Rusijos kariuomenė ryžtingo Ukrainos pasipriešinimo rankose atsidūrė apgailėtinai nepasirengusi ir pažeidžiama šiuolaikinių ginklų. Net jei karas baigtųsi rytoj, greičiausiai prireiks daug metų, kad būtų atkurtas jos stiprumas ir karių skaičius“, – sakė M. Chance‘as.

Jis pabrėžė, kad pastarieji dveji žiauraus karo metai taip pat iškreipė ir subjaurojo Rusiją jos pačios viduje.

Šimtai tūkstančių Rusijos piliečių pabėgo į užsienį, kad išvengtų mobilizacijos. Nusivylimas tuo, kaip vyksta karas, sukėlė ginkluotą sukilimą, kurio metu „Wagner“ samdiniai ginkluoti žygiavo į Maskvą, mesdami precedento neturintį iššūkį Kremliaus valdžiai.

 

Dėl tarptautinės bendruomenės susivienijimo Rusija tapo šalimi, kuriai taikomos griežčiausios sankcijos. Net prezidentas Vladimiras Putinas Hagoje buvo apkaltintas karo nusikaltimais.

O dabar mirė garsiausias V. Putino kritikas Aleksejus Navalnas.

Straipsnyje pažymima, kad „dėl susidorojimo su nepritariančiais, ši šalis dar labiau paniro į izoliaciją ir tamsą“.

 

Medžiagos autorius pasiūlė šiek tiek atsigręžti atgal ir „politikos kryptis atrodys tragiškai aiški“.

„Buvau Čečėnijoje, kai naujai paskirtas prezidentas V. Putinas užkariavo šį maištingą Rusijos regioną 2000 m., dislokuodamas Rusijos armiją. 2004 metais per V. Putino gimtadienį buvo nužudyta garsi Rusijos žurnalistė Anna Politkovskaja. Jos drąsūs reportažai iš Čečėnijos sujaudino sielą. Kiti kritikai buvo nutildyti namuose ir užsienyje“, – prisiminė CNN analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(0)
(66)

Komentarai ()