„Tai ne amunicija ir ne karinės paramos stygius.“ Atskleista didžiausia Ukrainos problema. „Kol jos neišspręsim, tol nelaimėsim“  ()

Ukraina susiduria su didelėmis problemomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padėtis Ukrainos fronte praktiškai įšaldyta, pirmadienį televizijai TVN24 sakė Varšuvos verslo instituto Strateginių studijų centro direktorius daktaras Adamas Eberhardtas. Jis pažymėjo, kad rusai per pastaruosius mėnesius nepasiekė jokių karinių laimėjimų.

Komentuodamas įvykius Ukrainoje, Eberhardtas teigė, kad padėtis fronto linijoje praktiškai įšaldyta. „Per pastaruosius mėnesius rusai nepasiekė jokių karinių laimėjimų, išskyrus dvi simbolines pergales, t. y. Bachmuto griuvėsių užgrobimą ir visai neseniai – Avdijivkos griuvėsių užgrobimą. Tai karas, kuriame nukraujuos abi pusės“, – pareiškė jis. Jis pridūrė, kad Ukraina nukraujuoja ne tik finansiškai, bet ir realiai.

„Trūksta žmonių mobilizacijai, šaukimui į kariuomenę. Iš tikrųjų tai yra bene svarbiausia šiandienos problema. Antra pagal svarbą problema po amunicijos trūkumo ir nepakankamos karinės paramos. Kol jos neišspręsim, tol nelaimėsim“, – paminėjo jis.

Sekmadienį vykusiame forume „Ukraina. 2024“ Kyjive prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad per Ukrainos karą su Rusija žuvo 31 000 Ukrainos karių. Ukrainos žiniasklaida nurodo, kad tai pirmas kartas, kai V. Zelenskis viešai nurodė žuvusiųjų Ukrainos pusėje skaičių nuo Rusijos agresijos pradžios.

 

„Manau, kad šie nuostoliai yra daug, daug didesni, – sakė Eberhardtas. Tačiau, pridūrė jis, jie akivaizdžiai mažesni už Rusijos nuostolius. – Pirmiausia nepamirškime, kad Ukraina demografiniu požiūriu yra mažesnė. Antra, problema ta, kad Rusijoje niekas neskaičiuoja žuvusiųjų, nužudytų karių, nes ten gyvybės kaina yra daug mažesnė.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(3)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: