Savaitė prasidėjo siaubingai. Dūris į Putino nugarą nuo artimo sąjungininko  ()

Putinas tikrai nesidžiaugė tokiomis naujienomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dingo paskutinė kliūtis Švedijos kelyje į NATO. Kremliaus diktatoriui Vladimirui Putinui, aišku, tai tikrai nepatiko, rašo „Newsweek“.

Vengrijos parlamentas pirmadienį, vasario 26 d., balsavo už Švedijos narystės NATO ratifikavimą, nepaisant to, kad Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbánas yra laikomas vienu iš nedaugelio Putino sąjungininkų NATO. 188 balsai už ir 6 prieš. Vengrija buvo paskutinė šalis, kuri turėjo patvirtinti Švedijos narystę NATO. Tai yra, Rusijos draugas buvo paskutinis žmogus, galintis sustabdyti šį NATO plėtros etapą. Ir jis jo nestabdė.

[Vokietija] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastika, ką sugeba šie „Xiaomi“ elektriniai šildytuvai - standartiniai neprilygsta nė iš tolo („Smartmi GR-H Graphene“)
16923 5

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Putinas pasisakė prieš NATO plėtrą ir kaip vieną iš savo invazijos į Ukrainą pateisinimų nurodė NATO plėtros galimybę. Tačiau būtent karas Ukrainoje paskatino Suomiją ir Švediją pateikti prašymus tapti NATO narėmis. Suomija NATO nare tapo 2023 metų balandį.

Putinui labiausiai turėjo nepatikti tai, kad Orbánas viešai palaikė Švedijos siekį tapti NATO nare. Orbánas prieš balsavimą sakė: „Karinis Švedijos ir Vengrijos bendradarbiavimas ir Švedijos įstojimas į NATO stiprina Vengrijos saugumą“.

 

Saugumą prieš ką, premjere? Pagrindinė grėsmė NATO visada buvo Rusija arba jos pirmtakė Sovietų Sąjunga. Švedijos narystė stiprina Aljansą. Ir jo saugumą prieš Orbáno draugą Putiną.

Balsavimas įvyko po Orbánas ir Švedijos ministro pirmininko Ulfo Kristerssono susitikimo, per kurį jie išsprendė kai kuriuos įsisenėjusius diplomatinius nesutarimus.

(93)
(0)
(93)

Komentarai ()