ES apie Putino grasinimus: „Rinkimų kampanija ir senas melas“  ()

ES pakomentavo Rusijos prezidento Vladimiro Putino, kuris vasario 29 d. pasakė kalbą Federalinėje Asamblėjoje, pareiškimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Europos Tiesa“, tai pareiškė Europos Komisijos užsienio politikos atstovas Peter Stano per kasdienią spaudos konferenciją Briuselyje.

„Šią kalbą reikėtų vertinti artėjančių prezidento rinkimų Rusijoje kontekste. Tai yra Putino pastangų perrinkti jį į prezidento postą dalis“, – sakė P. Stano.

Kita vertus, pasak jo, tai yra vienas iš daugelio pavyzdžių, kaip V. Putinas bando perkelti kaltę dėl jo pradėto karo prieš Ukrainą, dėl nestabilumo, kurį jis bando sukurti aplink Ukrainą visame regione.

[Vokietija] Mažiausia kaina istorijoje! Daugiafunkcės mini staklytės tik 37€! Fantastiškas daiktas DIY projektams
6251 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai geras prietaisas mėgstantiems meistrauti, DIY projektams

Išsamiau

„Tai dar viena proga jam paskleisti gerai žinomą melą. Jis ir toliau apgaudinėja savo tautą ir klaidina visuomenę užsienyje, nes yra tokių, kurie ir toliau jo klauso“, - sakė pranešėjas.

Pasak jo, būtent Putinas pradėjo karą prieš Ukrainą ir jis yra atsakingas už visas pasekmes: vidines Rusijoje, regionines Ukrainoje, taip pat pasaulines pasekmes.

Stano taip pat pažymėjo, visi V. Putino branduoliniai grasinimai yra visiškai nepriimtini ir netinkami.

„Putinas apgaudinėja tautą, tauta gyvena po geležiniu kumščiu ir Stalino stiliaus represijomis, kariuomenė yra katastrofiškos būklės, ekonomika žlunga, pasitikėjimas šalimi visiškai sugriautas, o jo pastangos sunaikinti Ukrainą žlugo“, – sakė jis.

 

Kaip žinoma, vasario 29 d. V. Putinas kreipėsi į Federalinę Asamblėją, kur, be kita ko, kalbėjo apie branduolinių pajėgų „visišką parengtį“ ir gąsdino dėl galimo sprendimo į Ukrainą įtraukti NATO šalių kariuomenę pasekmių. Kartu jis pavadino „nesąmone“ nuogąstavimus, kad Rusija gali užpulti kurią nors Europos šalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: