Rastas „Achilo kulnas“. 16 per vasarį! Kaip Ukraina išmoko numušti Rusijos Su-34  ()

Nuo vasario antrosios pusės Rusijos aviacija prarado 16 lėktuvų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-02 Rastas „Achilo kulnas“. 16 per vasarį! Kaip Ukraina išmoko numušti Rusijos Su-34  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 29 dieną Ukrainos oro pajėgos numušė 3 Rusijos naikintuvus-bombonešius Su-34. Iš viso vasario mėnesį Rusijos Federacijos oro ir kosmoso pajėgos prarado 16 orlaivių. „Focus“ išsiaiškino, kodėl priešo „paukščiai“ pasirodė tokie pažeidžiami.

Vasario 29 dieną Ukrainos kariuomenė numušė 3 Rusijos lėktuvus Su-34. Tiksliai nežinoma, kokį ginklą naudoja kariškiai, tačiau jis pasirodė esąs labai efektyvus.

„Focus“ kalbėjosi su aviacijos ekspertu ir vienos iš Ukrainos kompanijų, kuriančių EW (elektroninio karo) kompleksus, direktoriaus pavaduotoju Anatolijumi Chrapčynskiu, kad išsiaiškintų, kokios yra priešo orlaivių pažeidžiamumo vietos. Jis atkreipia dėmesį į du svarbius dalykus:

  • Rusijos Federacija masiškai paleidžia priešlėktuvines raketas, kurios leidžia lėktuvams patekti į Ukrainos oro gynybos zoną;
  • Ukrainos oro gynyba sustiprėjo įgyvendinant projektą „FrankenSAM“, leidžiantį patobulinti sovietines sistemas su Vakarų technologijomis, ypač integruoti naujas priešlėktuvines raketas.
[EU+Kuponai] „Kospet“ išmaniųjų laikrodžių išpardavimas! Mažiausios kainos istorijoje (Video)
3608 2

„Kospet“ išmaniųjų laikrodžių išpardavimas

Specialūs kuponai

Galioja iki 2024-03-12

Iš Europos sandėlių

Greitas ir saugus pristatymas

2 metų garantija

30-ies dienų pinigų grąžinimo garantija

1) „Kospet Tank T2“ - technologijos ką tik išbandytas modelis, tvirtas kaip tankas

2) „Kospet Tank M2“ - ypatingai dailus, karinio tvirtumo išmanusis laikrodis

Išsamiau

Rusijos lėktuvuose įrengta elektroninė atsakomųjų priemonių sistema „Chibiny“. Dėl to orlaivis teoriškai turėtų būti nematomas oro gynybos sistemoms.

„Kaip EW specialistas suprantu, kad kažkas čia neveikia. Šis EW įrankis turėtų sukurti tam tikras kliūtis toms raketoms, kurios skrenda lėktuvo link. Tai turėtų sukurti kliūtis tiesiogiai radarų sistemoms, taip pat aptikti priešlėktuvines raketas. Ant sparnų dedami konteineriai, kurie leidžia matyti aplink esančias raketas“, – aiškina Chrapčynskis.

 

Ukrainai sukurta erdvė veikti. Su-34 skraido visai šalia oro gynybos zonos, o EW sistema, turinti apsaugoti ir aptikti grėsmes, neveikia idealiai.

„Galima manyti, kad Ukraina rado „Achilo kulną“, dėl kurio susidoroja su rusų lėktuvais, bet čia reikia pripažinti aukštą mūsų kariškių kvalifikaciją, leidusią rasti tokį kelią. Bet tai labai jautri informacija. Išsamiau turbūt viską išsiaiškinsime po karo. Kartu tai patvirtina tezę, kurią nuolat kartoju: Rusijos elektroninės gynybos sistema yra pervertinta“, – tęsia specialistas.

Be to, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos numušė taktinius lėktuvus, Ukraina sunaikino ir priešo žvalgybinį lėktuvą A-50, skenavusį teritoriją šimtų kilometrų spinduliu. Virš Azovo jūros numuštas A-50U padėjo okupantams aptikti Ukrainos oro gynybos įrangą, radiolokacines stotis ir leido pasiruošti raketų atakoms prieš Ukrainą.

 

„Pradėkime nuo to, kad A-50 leido aptikti šias oro gynybos priemones, kurios galėjo būti tiesiai prie fronto linijos tokiu atstumu, kuriuo galima sunaikinti tuos Su-34. A-50 radaras leido tai padaryti. Atlikti žvalgybą ir sukurti tam tikrą žemėlapį, kuriame būtų rodomas radiolokacinių sistemų ar net atskirų paleidimo įrenginių perskirstymas ar išsidėstymas“, – apie tai, kaip A-50 praradimas paveikia Rusijos Federacijos taktinę aviaciją, pasakojo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(3)
(100)

Komentarai ()