Pildosi didžiausi rusų košmarai. Ukrainoje greitai gali pasirodyti dar vienas NATO naikintuvas (Video)  ()

Šių orlaivių pristatymas būtų reikšmingas Ukrainos oro pajėgų pastiprinimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį Kyjive surengtoje spaudos konferencijoje Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pripažino, kad derasi su Prancūzija dėl naikintuvų „Mirage 2000“, skelbia „Forbes“. Šių orlaivių pristatymas būtų reikšmingas Ukrainos oro pajėgų pastiprinimas, juolab, kad Kyjivas netrukus gaus maždaug 60 vnt. Vakarų F-16. Taip pat pateikiama informacija apie galimus švediškų „JAS-39 Gripen“ tiekimą.

„Forbes“ žiniomis, V. Zelenskio pareiškimas patvirtina anksčiau pasirodžiusius pranešimus, kad Ukrainos vyriausybė prašė prancūzų perduoti naikintuvus „Mirage 2000“. Svetainėje pabrėžiama, kad nėra žinoma, dėl kokios versijos mašinų vyksta derybos – 2000C ar 2000D.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU+kuponai+dovanos. Ypatingai galingos graviravimo staklės, kurios tiesiog daužo konkurentus (Video, „Mecpow X5“, „Mecpow X5 Pro“)
3612 1

Pasaulinė premjera!

Specialūs kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-03-31

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„Mecpow X5“ ir „Mecpow X5 Pro“ modeliai, įvairūs rinkiniai

Išsamiau

Anksčiau Ukrainos oro pajėgų vadas Mykola Oleščiukas sakė: „gali būti, kad bombonešių „Su-24M“ kovinius pajėgumus sustiprins „Mirage 2000D“.

„Mirage 2000“ yra mašinos, kurios daugelį metų išliko kaip Prancūzijos oro pajėgų stuburas. Šiuo metu Prancūzija palaipsniui juos išveda iš tarnybos ir pakeičia pažangiais „Rafale“ naikintuvais. Taip pat verta paminėti, kad „Mirage 2000“, taip pat švediški „JAS-39 Gripen“ ir amerikietiški F-16 varžėsi Lenkijos „šimtmečio konkurse“ dėl daugiafunkcinių naikintuvų, skirtų Lenkijos oro pajėgoms, kurį galiausiai laimėjo naikintuvai F-16.

 

„Mirage 2000“ naikintuvai Prancūzijoje naudojami nuo 1984 m., o „Mirage 2000D“ versija, dvivietis modelis, skirtas vykdyti antžemines atakas, buvo pradėtas kurti praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio viduryje. Lėktuvas buvo sukurtas rekonstruojant „Mirage 2000N“ prototipą, t. y. orlaivis, kuris gali suduoti įprastinius ir branduolinius smūgius.

 

„Mirage 2000D“ smogiamieji lėktuvai gali skristi didesniu nei 2000 greičiu. km/val. greičiu, o juose įrengtas radaras „Antilope 5“ užtikrina gerą situacijos suvokimą. Šiose mašinose taip pat naudojama elektroninio karo sistema „Sabre“ (EWR) ir papildomi raketų paleidimo įrenginiai.

Prancūzų daugiafunkciniai „Mirage 2000D“ orlaiviai yra skirti gabenti įvairius tikslius ginklus. Tai, be kita ko, gali būti: SCALP-EG sparnuotosios raketos, kurios yra prancūziškos „Storm Shadow“ dvynės, GBU šeimos valdomos bombos, konkuruojančios su JDAM, ir priešlaivinės raketos „AM39 Exocet“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()