„Jie naudoja programinę įrangą dar iš SSRS.“ Atskleidė kam ruošiasi F-16 pilotai  ()

Šiuo metu Ukrainos pilotai naudoja MiG-29 ir Su-27. JAV naikintuvų F-16 pasirodymas gali padėti Ukrainos gynėjams lengviau atakuoti priešo taikinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas Miuncheno saugumo konferencijos metu pareiškė, kad F-16 Ukrainoje turėtų pasirodyti jau birželį. Nors kai kurie šaltiniai pažymi, kad F-16 jau dalyvauja fronto mūšiuose.

Kol Ukrainos kariuomenė laukia šių „pilotų lūkesčius viršijusių“ naikintuvų, buvęs amerikiečių pilotas Peteris Greenburgas interviu „Amerikos balsui“ pasakojo apie F-16 galimybes.

„Šiuo metu Ukrainos pilotai naudoja MiG-29 ir Su-27. JAV naikintuvų F-16 pasirodymas gali padėti Ukrainos gynėjams lengviau atakuoti priešo taikinius“, – sako Greenburgas.

[Vokietija] Mažiausia kaina istorijoje! Daugiafunkcės mini staklytės tik 37€! Fantastiškas daiktas DIY projektams
6237 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai geras prietaisas mėgstantiems meistrauti, DIY projektams

Išsamiau

„Lėktuvus pakeitus F-16, o iš tikrųjų įtraukus į Ukrainos kariuomenę, Vakarų ginklų panaudojimas paprasčiausiai taps lengvesnis. Greičiau galėsite numesti daugiau ginklų ant priešo, o kiekvienas iš šių ginklų turės didesnę galimybę atlikti savo darbą sunaikindamas taikinį“, – sako jis.

Greenburgas taip pat pabrėžia, kad Ukrainos pilotai, naudojantys minėtus MiG-29 ir Su-27, „turi itin sunkią užduotį“ darbo su Vakarų ginkluote kontekste.

 

„Ukrainai bus sunku. Yra žinoma, kad okupantai turi gerą oro gynybą. Rusijos technika apskritai yra įspūdinga, bent jau popieriuje“, – pažymėjo Greenburgas.

Tačiau jis pabrėžia, kad F-16 buvimas iš tikrųjų papildys tai, ką Ukraina jau turi savo arsenale. Čia pirmiausia kalbame apie vakarietiškus ginklus, kurie jau paleidžiami iš lėktuvų. Tačiau šiuo metu ukrainiečiai daugiausia turi MiG-29 ir Su-27 lėktuvų, kurie dažnu atveju nėra modernizuoti ir turi 30 metų senumo programinę įrangą, ir tai yra didelis jų trūkumas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()