„Grįžta amunicijos badas!“ Nr. 1 sąjungininkas sustabdė pagalbą. Kas vyksta  ()

Į frontą grįš amunicijos badas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos laivai, nuo praėjusio rudens reguliariai kursuojantys tarp Šiaurės Korėjos ir Rusijos uostų, nutraukė reisus. Jau beveik tris savaites iš Šiaurės Korėjos nepristatomi konteineriai, kuriais, Vakarų ir Pietų Korėjos žvalgybos ir karo ekspertų nuomone, buvo gabenami Rusijos karių Ukrainoje naudojami sviediniai. Rusams fronte grįžta amunicijos badas, praneša „The Moscow Times“.

Pasak Seule įsikūrusio naujienų ir analizės portalo „NK Pro“, nuo rugpjūčio pabaigos iš Korėjos Radžino uosto skirtingu intensyvumu kursavo keturi konteinervežiai – „Maia 1“, „Angara“, „Maria“ ir „Lady R“. Jis stebi padėtį vertindamas JAV įsikūrusios „Planet Labs“ pateiktas palydovines nuotraukas.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU+kuponai+dovanos. Ypatingai galingos graviravimo staklės, kurios tiesiog daužo konkurentus (Video, „Mecpow X5“, „Mecpow X5 Pro“)
3657 1

Pasaulinė premjera!

Specialūs kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-03-31

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„Mecpow X5“ ir „Mecpow X5 Pro“ modeliai, įvairūs rinkiniai

Išsamiau

Laivai į Šiaurės Korėją atliko mažiausiai 32 reisus. Jie plaukiojo tarp Radžino ir dviejų Primorsko krašto uostų – Dunojaus gyvenvietėje Koniuško įlankoje ir Vostočnyj uoste netoli Nachodkos. Vėliau krovinys geležinkeliu buvo gabenamas į Tichorecką Krasnodaro krašte, esantį už 200 km nuo rytinės Azovo jūros pakrantės. Anksčiau „Maia 1“, „Angara“ ir „Maria“ taip pat identifikavo Karališkojo jungtinio gynybos studijų instituto, Vienoje įsikūrusio „Open Nuclear Network“ ir Didžiosios Britanijos karinės žvalgybos ekspertai.

 

Gali būti, kad operacijos sustabdytos dėl gamybos vėlavimo Šiaurės Korėjoje ar kitų logistikos problemų. Taip pat neatmetama galimybė, kad ginklai į Rusiją gabenami oro ar geležinkelio transportu per bendrą sieną.

Rudenį JAV pranešė, kad Šiaurės Korėja tiekė Rusijai 1 mln. amunicijos. Sausio mėn. agentūra „Bloomberg“, remdamasi Pietų Korėjos žvalgybos vertinimu, pranešė apie 2 mln. sviedinių ir kelias balistines raketas. Šiaurės Korėja į Rusiją išsiuntė apie 6 700 konteinerių, kuriuose buvo apie 3 mln. 152 milimetrų sviedinių, neseniai sakė Pietų Korėjos gynybos ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(19)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: