[ŽT] Tada Kremlius nebesulaikys. Kada sukils rusai  (3)

Propagandos apnuodyti rusai kaltės dėl jaunų vyrų žūties ir kitų problemų neverčia Vladimirui Putinui. Bet neigiami jausmai kaupiasi ir anksčiau ar vėliau gali sprogti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politologas Ihoris Čalenko teigia, kad Rusijos praradimai kare veikia visuomenę, net jei tas poveikis kaupiasi lėtai. Anksčiau ar vėliau ta susikaupusi energija sprogs. Tai neįvyks iki vadinamųjų prezidento rinkimų Rusijoje, kurie numatyti 2024 metų kovo 15–17 dienomi, bet vėliau gali būti visko.

Putinui reikia, kad žmonės būtų susitelkę ties jo tikslu. Tačiau dalį to susitelkimo Putinas turi sukelti jėga. Čalenko mano, kad greičiausiai Putinas po rinkimų skelbs naują mobilizacijos bangą. Žmonės į tai reaguos ir Rusijoje gali prasidėti nauji gaisrai karių registracijos ir verbavimo biuruose. Čalenko teigia, kad galbūt kils ir tikras pasipriešinimas, nes visas dabar besikaupiantis negatyvas sprogs. Gali sprogti ne tiesiogine Putino kritika, o pasipriešinimu vietos valdžiai, vietos saugumo pajėgoms.

 

„Tai tikrai gali prasidėti ir bus kažkoks domino efektas. Nežinau, kiek tai bus kompleksiška, bet kai tik Putinas priims sprendimą dėl naujos mobilizacijos bangos, procesas prasidės savaime ir Kremlius nesugebėti jo suvaldyti“, – apibendrino politologas.

(59)
(0)
(59)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: