„Mirtis ant ratukų“ arba „Baba Jaga“. Ukrainiečiai visais būdais vaišina rusus (Video)  ()

Karas Ukrainoje yra pirmasis didelis konfliktas istorijoje, kuriame naudojama tokia daugybė skirtingų robotų. Ir ne tik žvalgybinių, bet ir kovinių. Kuo jie ginkluoti? Jie apginkluojami visai pigiai. Dronai dažnai mėto granatas ar savadarbius užtaisus, dronai-kamikadzės kartais yra ginkluoti net RPG-7 raketų galvutėmis, o antžeminiai robotai rusams veža prieštankines minas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų, minas ant rusų galvų kartais mėto ir didesni skraidantys dronai. Ukrainiečiai turi labai daug prieštankinių minų ir jos yra laikomos labai pigiomis. Daug jų sandėliuose liko po Sovietų Sąjungos pastipimo. Be to, išvarę rusus iš Charkivo ir Chersono ukrainiečiai ten surinko daug prieštankinių minų, kurias įvairiais būdais naudoja patys. Vienas iš jų panaudojimo būdų yra agresyvus jų grąžinimas rusams. Ukraina yra labiausiai sprogmenimis užteršta šalis pasaulyje – tas atliekas verta grąžinti kaltininkams.

Internete pasirodė įrašas, kuriame matoma, kaip Ukrainos robotas veža prieštankinę miną į rusų pozicijas. Mina tuomet susprogdinama, išdaužiant didelę skylę rusų įtvirtinimuose. Tokios minos naikina tankus, todėl galite įsivaizduoti, kad sprogimas iš tikrųjų yra labai stiprus.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU+kuponai+dovanos. Ypatingai galingos graviravimo staklės, kurios tiesiog daužo konkurentus (Video, „Mecpow X5“, „Mecpow X5 Pro“)
3613 1

Pasaulinė premjera!

Specialūs kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-03-31

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„Mecpow X5“ ir „Mecpow X5 Pro“ modeliai, įvairūs rinkiniai

Išsamiau

Ukrainiečiai yra sukūrę ne vieną sistemą, galinčią naudoti prieštankines minas kaip amuniciją. Pavyzdžiui, nuotraukoje viršuje matomas mažas robotas „Ratel-S“. Jis tikrai nedidelis, bet išvysto 24 km/val. greitį ir gali būti kontroliuojamas 6 km atstumu. Apie masinę „Ratel-S“ gamybą buvo pranešta dar pernai spalį. Toks robotas gali būti pasiųstas tiesiai po priešo tanku, jei tik atsiranda tokia galimybė. „Ratel-S“ gali būti ginkluotas prieštankine mina arba pora minosvaidžio sviedinių.

 

Tuo tarpu „Baba Jaga“ yra bepilotis orlaivis, kuris ant rusų galvų mėto prieštankines minas. Tai – didelis 6 rotorių dronas, galintis gabenti gana sunkius krovinius. Reikia nepamiršti, kad tokios minos kaip TM-62 sveria apie 10 kg. Aišku, „Baba Jaga“ rusus laimina ne tik prieštankinėmis minomis, bet ir kitokia amunicija – minosvaidžių sviediniais, RPG-7 raketų galvutėmis. Įdomu ir tai, kad nors „Baba Jaga“ dronas buvo sukurtas kaip atsakas į rusų invaziją, šio drono šaknys yra senesnės – „Baba Jaga“ pirmtakai buvo naudojami žemės ūkyje.

 

Prieštankinės minos yra puiki amunicija, kuri kainuoja labai mažai ir yra lengvai prieinama. Ukrainiečiams labai trūksta artilerijos amunicijos ir jie šį sviedinių badą stengiasi kompensuoti dronais ir robotais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(38)
(1)
(37)

Komentarai ()