„222 tankai iš šarvuočiai. Juda link Kozači Laheri.“ Smogė 35-oji brigada. Rusai nieko negali padaryti  ()

Kova vyksta už kiekvieną gatvę ir pastatą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne taip seniai Šoigu pranešė Putinui ne tik apie Avdijivkos užgrobimą, bet ir apie tai, kad iš kairiojo Chersono srities kranto Krynkų srityje buvo išstumtas ukrainiečių desantas. Tačiau Avdijivkos kryptimi priešas patyrė didelių nuostolių, o Chersono srityje kovos tebevyksta.

Jau 6 mėnesius Ukrainos gynėjai, daugiausia 35-osios jūrų pėstininkų brigados kariai, ne tik laiko Krynkus, bet ir juda link Kozači Laheri, skelbia „Forbes“.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU+kuponai+dovanos. Ypatingai galingos graviravimo staklės, kurios tiesiog daužo konkurentus (Video, „Mecpow X5“, „Mecpow X5 Pro“)
3657 1

Pasaulinė premjera!

Specialūs kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-03-31

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„Mecpow X5“ ir „Mecpow X5 Pro“ modeliai, įvairūs rinkiniai

Išsamiau

Kova vyksta už kiekvieną gatvę ir pastatą. Šioje fronto atkarpoje pergalę dažniausiai švenčia tie, kurie turi daugiau dronų. Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyksta suvaldyti priešą, ypač po to, kai, viename iš Donbaso poligonų, Ukrainos gynėjai pas Kobzoną išsiuntė daugiau nei 20 dronų operatorių.

„Dronai-bombonešiai ne tik naktį bombarduoja, jie net užsiima logistika: numeta amuniciją, maistą ir vandenį, vaistus ir kt.“, – rašė Ukrainos dronų operatorius su šaukiniu „Kriegsforscher“.

Dar 2023 metų rudenį Ukrainos ginkluotosios pajėgos paruošė dirvą nusileidimui Krynkų rajone, aprūpindamos karius galingomis elektroninio karo sistemomis. Ukrainos jūrų pėstininkams nepavyko uždengti visų priešo dronų, tačiau išlaipinti kariuomenę kairiajame krante pavyko.

 

Kartu karo ekspertai pastebi, kad Rusijos elektroninio karo sistema nėra tokia efektyvi, kaip teigia Kremlius.

Ukrainos dronų operatoriai dieną ir naktį stebi priešo armijos judėjimą šiame fronto sektoriuje.

„Baba Jaga“ dronų operatoriai daugiausia dirba naktimis, kai numeta amuniciją ant priešo personalo arba minuoja Krynkų prieigose.

Nuo 2023 metų spalio mėnesio Rusijos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai šiame fronto sektoriuje siekė 222 šarvuočius, įskaitant sovietų modernizuotus tankus T-62.

 

Per tą patį laikotarpį Ukrainos ginkluotosios pajėgos neteko iki 47 transporto priemonių. Šiuo atveju mūšius daugiausia vykdo pėstininkai be šarvuočių paramos. Haubicos ir artilerija užtikrina priedangą iš dešiniojo kranto.

Po Avdijivkos užėmimo propagandistai atkreipė dėmesį į Krynkus, kur vyksta mūšiai dėl kiekvieno pastato, Vasario 13-ąją Ukrainos gynėjai sugebėjo įlipti į vandens bokštą ir čia iškelti Ukrainos vėliavą. O vasario 20 dieną du okupantai, rizikuodami iškeliauti pas Kobzoną, rytinėje Krynkų dalyje nufilmavo vaizdo įrašą su Rusijos vėliava.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(0)
(93)

Komentarai ()

Susijusios žymos: