„100 raketų. Itin slapta operacija.“ Vakarai šokiruoti. Ką padarė Vokietija  (8)

Vokietijos kariuomenė šokiravo Vakarus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europoje tęsiasi didelį atgarsį sukėlęs skandalas po to, kai Vokietijos karinių oro pajėgų (Luftwaffe) vadovai atskleidė Rusijos žvalgybai slaptas karines operacijas Ukrainoje, kuriose dalyvauja Didžiosios Britanijos kariuomenė. Aukšto rango Vokietijos karinių oro pajėgų pareigūnai naudojosi standartine neužšifruota vaizdo konferencijų platforma, kad aptartų itin slaptas operacijas, rašo Inews.co.uk.

Ši išlyga, kurią Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pavadino „labai rimtu“ pažeidimu, greičiausiai supykdys ir Didžiosios Britanijos kariuomenės vadus bei NATO sąjungininkus.

Vokietijos pareigūnai svarsto galimybę dislokuoti 100 iš 600 „Taurus“ sparnuotųjų raketų, kurios padėtų Didžiosios Britanijos sistemai „Storm Shadow“, kurią Ukraina jau naudoja prieš Rusijos pajėgas.

[Vokietija] „Palaiko iki 4K. Už tokią kainą žiauriai geras vaizdo projektorius! Puikus modelis visiems“ (Video, „Wanbo TT“)
3315

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Pokalbio metu generolas leitenantas Gerhartzas sakė, kad nežinoma, kodėl kancleris Scholzas „blokuoja raketų išsiuntimą“. Jis tęsė: „Jei mūsų klausia apie pristatymo būdus, aš žinau, kaip tai daro britai. Jos visada gabenamos šarvuotais automobiliais „Ridgeback“. Jie turi kelis žmones ant žemės.“ Jis taip pat sakė, kad Jungtinė Karalystė yra aprūpinusi Ukrainos lėktuvus raketomis „Storm Shadow“.

Gerhartzas taip pat paaiškino, kad prancūzai „siunčia į Ukrainą [Audi] Q7 automobilių konvojų su „Scalp“ raketomis“.

 

Deja, pasak „Times“, slaptas pokalbio, apie kurį kalbama susitikime, turinys paaiškėjo iš rusiškos pokalbio stenogramos, kurios autentiškumą patvirtino Vokietijos gynybos ministerija.

Baiminamasi, kad, turint informacijos apie galimai veikiančius britų karius, Rusijos pajėgos gali juos užpulti.

Didžiojoje Britanijoje buvęs gynybos sekretorius Benas Wallace'as kritikavo informacijos nutekinimą. Jis sakė: „Mes žinome, kad Rusijos žvalgyba yra gerai įsiskverbusi į Vokietiją, todėl tai tik įrodo, kad jie nėra nei saugūs, nei patikimi.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(167)
(15)
(152)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: