„Konfrontacija su visu pasauliu.“ Ko laukia Scholzas. Atsakymas yra  ()

Ukrainai skubiai reikia didelio nuotolio raketų, pažymėjo ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Ždanovas neatmeta galimybės, kad kartu su pirmaisiais vakarietiškais naikintuvais F-16 į Ukrainą bus perkeltos ir didesnio nuotolio amerikietiškos ATACMS raketos.

„Laukiame ATACMS. Kažkodėl ukrainiečiams dar neduodama operatyvinė-taktinė raketa HIMARS su skeveldrine amunicija. Ir ši tema vėl dingo iš spaudos puslapių, nors kariams tai yra deganti tema. Mums labai reikia šios raketos. Jie mums davė 160 km skrydžio nuotolio, bet nedavė mums iki 300 km nuotolio“, – sakė jis.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU+kuponai+dovanos. Ypatingai galingos graviravimo staklės, kurios tiesiog daužo konkurentus (Video, „Mecpow X5“, „Mecpow X5 Pro“)
3656 1

Pasaulinė premjera!

Specialūs kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-03-31

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„Mecpow X5“ ir „Mecpow X5 Pro“ modeliai, įvairūs rinkiniai

Išsamiau

 „Tikiuosi, kad ATACMS, greičiausiai, gali būti gautos kartu su F-16. Matyt, JAV šią temą kol kas atideda.“

O. Ždanovas užsiminė, kad Vokietijos kancleris Olafas Scholzas neskuba perduoti Ukrainai didelio nuotolio raketų „Taurus“. Ekspertas prisiminė, kaip jis ilgai atsisakė perduoti tankus Ukrainai ir sutiko tik po to, kai JAV prezidentas Joe Bidenas patvirtino „Abrams“ tiekimą.

„Galbūt taip yra su raketomis, pažiūrėsime, kiek ilgai O. Scholzas atlaikys konfrontaciją su visu pasauliu“, – pažymėjo O. Ždanovas.

 

 

NBC News“, remdamasi dviem Amerikos pareigūnais, pranešė, kad JAV prezidento Joe Bideno administracija stengiasi aprūpinti Ukrainą naujomis, galingesnėmis didelio nuotolio balistinėmis ATACMS raketomis.

Neseniai Didžiosios Britanijos vyriausybė privačiai paragino Vokietiją perduoti Ukrainai didelio nuotolio raketas „Taurus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(5)
(89)

Komentarai ()