„Pagrindinės pozicijos mūsų. Priešas sustabdytas!“ Džiugios naujienos. Ką padarė kariuomenė  ()

Ukrainos gynybos pajėgoms pavyko stabilizuoti padėtį į vakarus nuo Avdijivkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors kovos tęsiasi, Ukraina sugebėjo stabilizuoti situaciją priešakiniuose miestuose į vakarus nuo Avdijivkos, nes kariai atlaiko Rusijos antžeminius puolimus ir susilpnėjusius oro antskrydžius, kaip teigia Ukrainos kariuomenė.

Ukrainos gynybos pajėgoms pavyko stabilizuoti padėtį į vakarus nuo Avdijivkos, nepaisant to, kad rajone vyksta susirėmimai su Rusijos kariais, kovo 3 d. per Ukrainos televiziją sakė „Tavrijos“ operatyvinės ir strateginės grupės atstovas Dmytro Lychovijus, praneša „Liga“.

„Berdyčių, Orlivkos ir Tonenkės kaimų, kurie labiausiai visus domina, srityje operacijų situacija stabilizuojasi. Mūsų pajėgos sulaiko priešą šiose gyvenvietėse. Kovos tęsiasi, bet nėra pagrindo teigti, kad priešas užėmė ar užims šias gyvenvietes“, – sakė D. Lychovijus.

Nors kovos vyksta, atstovas praneša, kad Rusija pastarosiomis dienomis sumažino savo atakų intensyvumą, taip pat oro bombardavimus į vakarus nuo Avdijivkos, o tai galėjo atsitikti dėl Ukrainos oro gynėjų sunaikintų kelių Rusijos bombonešių „Su-34“. Nors artilerijos dvikovos tęsiasi, reikšmingas Rusijos oro antskrydžių sumažėjimas rodo galimą mūšio lauko dinamikos pokytį aplink kritinį rytų miestą.

 

„Kovinių operacijų statistika išlieka aukšta, [tačiau] yra priežasčių kalbėti apie tam tikrą priešo puolimo operacijų ir oro antskrydžių intensyvumo sumažėjimą. Dėl priežasčių galime tik spėlioti, bet pateiksiu tokius skaičius: per pastarąją dieną rusai įvykdė 14 oro antskrydžių visoje veiklos zonoje“, – sakė Dmytro Lychovijus, pažymėdamas, kad praėjusiomis dienomis buvo surengta dešimtys oro antskrydžių.

 

 „Tai reikšmingas sumažėjimas“, – sakė jis.

Tačiau net ir tokioje situacijoje rusai gali pasiekti lokalios sėkmės, kai pavyksta sunaikinti tam tikras pozicijas artilerija. Tokiu atveju Ukrainos kariai turi persigrupuoti ir trauktis, pažymėjo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: