Šokas NATO. Skubiai keliami karo lėktuvai. Kas nutiko (Žemėlapis)  ()

Šiaurės Atlanto aljansas iš karto virš Juodosios jūros pakėlė šešis karo lėktuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Atlanto aljansas iš karto virš Juodosios jūros pakėlė šešis karo lėktuvus. Tai įvyko Rusijos raketų atakos prieš Odesą fone, kai ten atvyko Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Graikijos ministras pirmininkas Kyriakos Mitsotakis.

NATO lėktuvų skrydžius užfiksavo „flightradar24“, skelbia Dialog.UA.

Lėktuvai skrido virš centrinės Juodosios jūros dalies, taip pat prie Rumunijos pakrantės dalies. Tikriausiai jie stebėjo rusų karinę veiklą, kurie kėsinosi į dviejų Europos lyderių gyvybes.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės lazeriniai DLP vaizdo projektoriai (Video, „JMGO N1 Ultra 4K“, „JMGO N1 Pro 1080P“, „JMGO N1 1080P“)
5410

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-11!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

Net trys modeliai skirtingiems poreikiams

Išsamiau

Iš karto ore buvo pastebėti du 4-osios kartos „Typhoon“ naikintuvai („Eurofighter Typhoon“). Į orą buvo pakeltas ir retas NATO žvalgybinis lėktuvas G550 CAEW.

Regione veikė ir žvalgybinis lėktuvas „RC-135 Rivet Joint“, kuris, be kita ko, naudojamas balistinių raketų atakoms sekti.

Virš Juodosios jūros buvo patrulinis orlaivis „P-8 Poseidon“, taip pat strateginės žvalgybinis lėktuvas „RQ-4 Global Hawk“.

 

Matyt, taip NATO reagavo į papiktinusią Rusijos raketų ataką Odesoje, kai mieste lankėsi prezidentas Zelenskis ir Graikijos premjeras Mitsotakis. Buvo smogta į uosto teritoriją, tuo metu ten buvo Europos lyderiai. Jiems stebuklingai pavyko išvengti smūgio

Ekspertai mano, kad Rusijos kariuomenė galimai panaudojo vieną iš savo labai greitų ir sunkiai numušamų raketų, pavyzdžiui, balistinę „Oniks“. Šios informacijos patvirtinimo kol kas nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(7)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: