Kasti, kasti, kasti. Karas Ukrainoje įžengia į naują etapą  ()

Ukrainos kariuomenė turi problemų dėl amunicijos ir karių skaičiaus. Kad tai kompensuotų, Ukraina turi pastatyti galingas gynybos linijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija puola Ukrainą iš karto keliomis kryptimis palei 1000 kilometrų frontą. Maskva žino, kad Ukrainos pajėgoms trūksta karių ir amunicijos. Kyjivo išeitis – įtvirtinimų statyba. Apie tai rašo „The Wall Street Journal“.

„Tai, kas dabar vyksta, yra tai, kam Rusija ruošėsi jau seniai. Ji surinko pakankamai jėgų ir priemonių, kad vienu metu galėtų spausti įvairiomis kryptimis“, – sakė Ukrainos 3-iosios desantininkų brigados vado pavaduotojas Maksimas Žorinas.

Ukrainos pajėgos bando reaguoti, tausodamos savo amuniciją ir ieško galimybių smogti Rusijos pajėgoms aktyvioje gynyboje. Norėdama sustabdyti skaičiumi pranašesnį priešą, Ukrainos kariuomenė „įsikasė“.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
11917 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Žurnalistai stebėjo tranšėjos statybą į vakarus nuo Avdijivkos. Ekskavatoriais kasami prieštankiniai grioviai, siekiant kuo labiau apsunkinti Rusijos pajėgų judėjimą.

Žorinas pareiškė, kad jo kariai turėjo patys kasti apkasus, dažnai apšaudomi. Jis taip pat tikisi, kad teritorija aplink Pokrovsko miestą vakaruose yra pakankamai įtvirtinta, kad galėtų atsispirti galimam Rusijos pajėgų puolimui. Leidinys įtvirtinimų statybą pavadino itin svarbiu Ukrainos uždaviniu, o Ukrainos parlamentas dar nepriėmė naujos redakcijos mobilizacijos įstatymo.

Dabar vadovybė peržiūri brigadas, kurios buvo sukurtos praėjusių metų puolimui, kad į kovą būtų įtraukiami kariai, kurie dabar atlieka pagalbinius vaidmenis mūšio lauke. Tačiau pajėgų perskirstymas gali lemti kariuomenės susilpnėjimą, sakė ekspertas Mykolas Beleskovas.

 

Ukrainos problemas dabar atsveria Rusijos trūkumai mūšio lauke. Nors Rusijos pajėgos turi daugiau pajėgų ir išteklių, jos pasikliauja prastai parengtais kariais, o tai baigiasi „mėsos šturmais“.

Beleskovas sako, kad Maskva nori nualinti Ukrainos pajėgas, surengdama tiriamąsias atakas palei fronto liniją, o ne plataus masto puolimus, kuriais siekiama užgrobti naują teritoriją. Išsekinimo strategija siekiama išeikvoti Ukrainos žmogiškąsias atsargas ir priversti ją sunaudoti brangią amuniciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(7)
(-4)

Komentarai ()