Jungtinėms Valstijoms nepatinka, kaip kovoja Ukraina. Kas vyksta  (1)

Po dvejų metų karinės sąjungos Ukrainos ir JAV santykiai ima blogėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po dvejų metų karinės sąjungos Ukrainos ir JAV santykiai ima blogėti dėl abipusio nusivylimo, rašo „The New York Times“ žurnalistai.

Jungtinėms Valstijoms nepatinka, kaip mūšio lauke kovoja Ukraina. Visų pirma jie sako, kad Pentagono nusivylimas susiveda į vieną problemą – Ukraina atsisako kovoti pagal amerikiečių strategų scenarijų. Pažymima, kad iš pradžių buvo kalbama apie Ukrainos kontrpuolimą, kai JAV Kyjivui pasiūlė didele grupe šturmuoti vieną fronto sektorių. Vietoj to, gynybos pajėgos pasirinko atakuoti mažesnėmis grupėmis keliais frontais.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
11941 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Be to, pažymima, kad JAV siūlė Ukrainai anksčiau pasitraukti iš Avdijivkos, tačiau Kyjivas laikėsi iš paskutiniųjų. Pasak JAV pareigūnų, gynybos pajėgos siūlė sutelkti dėmesį į puolimo veiksmus, o ne į „mūšius dėl miestų“, kurie „neturi strateginės vertės“.

Ukraina taip pat nusivylusi, nes dėl politinių debatų vykstančių JAV gynybos pajėgoms fronte labai trūksta amunicijos. Be to, Ukraina yra nusivylusi, kad Kyjivui vėluojama perduoti pažangią ginkluotę, pavyzdžiui, naikintuvus ar tolimojo nuotolio raketas.

 

Nepaisant to, leidinys rašo, kad apie karinio aljanso nutraukimą nekalbama – abiejų pusių įsipareigojimas išlieka tvirtas. Pavyzdžiui, JAV, net nepaisydamos finansavimo stokos, ir toliau teikia Ukrainai visus žvalgybos duomenis, o Pentagonas susitikimuose su partneriais ragina didinti pagalbą Ukrainai.

Leidinyje taip pat pažymima, kad Pentagonas Krymo tilto sunaikinimą įtraukė į Ukrainos karinius tikslus 2024 m.: „Rusijos kariai naudoja tiltą tiekimui ir logistikai, jis yra labai svarbus jų pastangoms Pietų Ukrainoje ir Kryme“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: