„Jie nuėjo per toli.“ Tai daryti griežtai draudžiama. Šokiruojantis video. Kas nutiko  (13)

Šaukiamojo amžiaus ukrainiečiai kasdien mėgina nelegaliai kirsti šalies sieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos valstybės pasieniečiai penktadienį pranešė sulaikę autobusą, kuriuo iš šalies bandė išvykti 34 vyrai. Jie norėjo kirsti sieną su Rumunija netoli nuo pasienio patikros posto „Porubnė“, į pietus nuo Černivcių.

Grupę pasieniečiai aptiko kartu su Ukrainos saugumo tarnyba. Buvo „pagautas“ vairuotojas, kurį stebėjo pareigūnai. Žmonių, norinčių nelegaliai kirsti sieną, jis rado feisbuke.

Ukrainoje karinio amžiaus vyrams vis dar draudžiama išvykti iš šalies. Autobuse jų buvo 34. Tai Ukrainos piliečiai iš 12 regionų, nuo 25 iki 40 metų amžiaus.

Kaip praneša „Ukrainska Pravda“, „sulaikymo metu kaltininkai elgėsi įžūliai (...), todėl teisėsaugininkai turėjo panaudoti procesines prievartos priemones“.

Kiekvienas jų už „paslaugą“ turėjo susimokėti po 10 tūkst. eurų. Jų atžvilgiu pradėtos administracinės bylos. Nusikalstamos schemos organizatoriumi pripažintas autobusiuką vairavęs ukrainietis. Jam gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 9 metų.

Tuo tarpu „Telegram“ kanalas „Unian“ apie 34 asmenų sulaikymą netoli sienos su Rumunija skelbia šokiruojantį vaizdo įrašą.

 

„Filmuotoje medžiagoje rodoma, kaip nesipriešinantiems žmonėms spardoma į galvą. SBU pareigūnai (ar kas ten vykdė areštą) nuėjo per toli“, – rašo jie.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(10)
(33)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: