Galinga žinia. „Garsiai niekas to nesako.“ Kuo smogia Ukraina  (3)

Ukrainos ginkluotosios pajėgos atgyja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-09 Galinga žinia. „Garsiai niekas to nesako.“ Kuo smogia Ukraina  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekija, kuri vadovavo Ukrainos Vakarų partnerių iniciatyvai įsigyti artilerijos sviedinių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms, jau pasiekė rimtų laimėjimų. Ketvirtadienį, kovo 7 d., Čekijos prezidentas Petras Pavelas paskelbė, kad pagal šią iniciatyvą, apimančią 18 šalių, renkamos lėšos, reikalingos 800 000 artilerijos sviedinių Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms įsigyti.

Jau kitą dieną Čekijos premjeras Petras Fiala paskelbė, kad „amunicijos koalicijos“ dalyviai jau surinko pakankamai lėšų pirmajai 300 000 artilerijos sviedinių partijai įsigyti. Ukrainai tai nepaprastai pozityvi žinia. Rusijos okupacinė kariuomenė, pasinaudodama tuo, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms trūksta sviedinių, taip pat masiškai naudodama lėktuvus ir valdomas bombas, buvo pasiekusi taktinių laimėjimų Donecko srities vakaruose, tačiau dabar, pasak vidaus vadovybės, padėtis stabilizavosi.

[Vokietija] Belaidis daugiafunkcis šveitiklis tik 32€ – puikus daiktas namų ir automobilio priežiūrai
4388 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos

Daugiafunkcis įrenginys

Puikiai tinka virtuvėje, vonioje, automobilyje ir kt.

Išsamiau

Be to, pasak šaltinių, esančių tiesiogiai kovos veiksmų zonoje, Ukrainos gynybos pajėgos kai kuriose vietovėse jau gavo sviedinių ir gali vykdyti manevrinę gynybą. Apie tai, ką tai gali reikšti, papasakojo „Apostrof“.

„Labiausiai tikėtina, kad reikalas buvo toks: Čekijos žvalgyba nustatė, kur konkrečiai Azijoje ar Afrikoje yra sviedinių atsargų. Pirmiausia surinko pinigus, nupirko reikiamus kiekius. Gali būti, kad visa tai vyko ne iš karto, o atskiromis dalimis. Tik po to paskelbė apie pačią iniciatyvą, kad rusai neturėtų galimybės įsivelti į žaidimą ir per antrą ar trečią perdavimą perpirkti prekes, siūlydami gerokai didesnę kainą, nes rusams iš esmės buvo svarbu, kad liktume be amunicijos. Dabar, sprendžiant iš naujienų, ateinančių iš fronto, dalis amunicijos mūsų artileristams jau pristatyta“, – sako karo ekspertas Ivanas Stupakas.

 

Aišku, kad garsiai niekas to nesako. Oficiali versija išlieka ta pati – amunicija vis dar tik pakeliui į Ukrainą.

 

„Ukrainos pajėgos dėl mūsų artilerijos suaktyvėjimo perėjo prie manevrinės gynybos, taip pat ir Kupjansko bei Avdijivkos kryptimi. Kalbame konkrečiai apie 155 milimetrų sviedinius. Vadinamasis Rusijos „žiemos puolimas“, per kurį rusai norėjo išnaudoti savo pranašumą ore ir mūsų pajėgų „sviedinių badą“, iš tiesų baigėsi tam tikrais taktiniais rezultatais, tačiau be operatyvinių ir juo labiau strateginių laimėjimų. Dabar mūsų pajėgos pereina prie aktyvios gynybos“, – sakė karo analitikas Dmitrijus Snegirevas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(117)
(3)
(114)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: