Smūgis Rusijai. JAV branduolinė flotilė pasipildė nauju nariu  ()

Naikintuvai F-35 sertifikuoti nešti branduolinius ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV branduolinė flotilė pasipildė nauju nariu. Naikintuvas F-35A oficialiai sertifikuotas gabenti termobranduolinę gravitacinę bombą B61-12.

Apie tai pranešė Jungtinio F-35 programų biuro atstovas Russ Goemaere, rašo „Breaking Defense“.

Jis pažymėjo, kad JAV pažadėjo NATO sąjungininkėms šį procesą užbaigti iki 2024 metų sausio, tačiau sertifikatas gautas dar spalio 12 d.

Dabar kai kurie tokio tipo orlaiviai galės gabenti branduolines bombas B61-12. Taip naikintuvai F-35 tapo „dviejų funkcijų“ lėktuvais, galinčiais gabenti ir įprastas, ir branduolines bombas.

[Vokietija+Kuponas] Net 22 vnt. ir fantastiškos kainos turistiniai virtuvės reikmenys - ribotas kiekis („TOMSHOO“)
5467 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos, greitas ir saugus pristatymas

Labai gausus rinkinys, puiki kokybė

Išsamiau

„F-35A yra pirmasis penktos kartos orlaivis, galintis nešti branduolinius ginklus, ir pirmoji nauja platforma (naikintuvas ar bombonešis), įgijusi šį statusą nuo 1990-ųjų pradžios. Šios F-35 branduolinio sertifikavimo pastangos yra daugiau nei 10 metų intensyvių pastangų visoje branduolinėje įmonėje, kurią sudaro 16 skirtingų vyriausybės ir pramonės suinteresuotųjų šalių, kulminacija“, – sakė Goemaere.

Jis sakė, kad JAV ir NATO dabar turi svarbių pajėgumų paremti Vašingtono pratęstus atgrasymo įsipareigojimus anksčiau nei tikėtasi.

Leidinys pažymi, kad šiuo metu apie 100 senesnės B61 bombos versijos vienetų yra NATO sąjungininkių arsenaluose Belgijoje, Vokietijoje, Italijoje, Nyderlanduose ir Turkijoje. Jos planuoja tapti F-35 operatorėmis, o branduolinius ginklus galinčio gabenti orlaivio poreikis yra pagrindinė priežastis, kodėl Vokietija prisijungia prie programos.

 

Dviejų funkcijų orlaiviai bus dar viena atgrasymo programos dalis, kartu su tradicine branduoline bombonešių, povandeninių laivų ir tarpžemyninių balistinių raketų triada.

Tai smūgis Rusijai. Nauji naikintuvo branduoliniai pajėgumai atsiranda kritiniu metu, nes Rusijos lyderiai dažnai naudoja branduolinį atgrasymą karo Ukrainoje fone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai ()