„Nebedrįsta skristi per arti.“ 150 km. Atskleidė, ką padarė oro pajėgos  (1)

Ukrainos oro pajėgų atakos lėktuvai beveik kasdien medžioja Rusijos naikintuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinės oro pajėgos pranešė, kad kovo 7 dieną įvykdė ataką prieš priešo lėktuvą didesniu nei 150 km atstumu.

Tai pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadas M. Oleščiukas.

„Mes tikriname kovinio darbo rezultatus“, – rašė jis.

Oleščiukas pridūrė, kad oro pajėgų atakos lėktuvai beveik kasdien medžioja Rusijos naikintuvus.

„Taip, priešas ir toliau atakuoja mūsų pozicijas valdomomis aviacinėmis bombomis, bet jie nebedrįsta skristi per arti“, – pažymi Oleščiukas.

[Vokietija!] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jei jums reikia gero garso už mažiausią kainą, ši garso sistema yra būtent tai“ (Video, „Redmi TV Soundbar“)
7483 2

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikūs pirkėjų ir apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad po didelių nuostolių, ypač didelio nuotolio radarų aptikimo lėktuvų A-50 ir naikintuvų Su-34/Su-35, okupantai gerokai sumažino oro gynybos sistemų antskrydžių skaičių.

Be to, Azovo jūroje ir kitomis kryptimis vis dar nėra žvalgybinių lėktuvų, o tai sumažina priešo galimybes atlikti radaro žvalgybą.

„Mūsų duomenimis, tarp rusų pilotų jau prasidėjo tam tikros „diskusijos“ dėl karinės vadovybės sprendimų – pasiųsti juos į vieną galą. Tokių pokalbių, o galbūt ir sabotažo, okupantams vykdant užduotis, tik padaugės, kai oro pajėgos iš Vakarų partnerių gaus daugiau priemonių apsaugoti mūsų dangų nuo priešo oro atakų“, – pabrėžė Oleščiukas.

 

Per pastarąjį mėnesį ginkluotosioms pajėgoms pavyko numušti 15 Rusijos naikintuvų, įskaitant Su-34 ir Su-35. Paskutinis priešo lėktuvas buvo numuštas kovo 2 d.

Nuo šių metų pradžios Ukrainos pajėgos jau sunaikino du A-50 lėktuvus. Vieno tokio lėktuvo kaina – daugiau nei 350 milijonų dolerių.

Apskritai, Generalinio štabo duomenimis, nuo plataus masto invazijos pradžios iki kovo 8 d. Ukraina sunaikino 347 Rusijos lėktuvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(3)
(42)

Komentarai (1)