Ne apsisaugoti nuo dronų smūgių. Kodėl Rusija oro bazėse paišo netikrus lėktuvus (Foto)  ()

Rusijos armija devyniose oro bazėse nupiešė netikrus lėktuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos pajėgos savo aviacijos bazėse per metus nupiešė daugybę netikrų lėktuvų: Su-27, Su-35, MiG-31, Tu-95MS ir kt. Tokiu būdu priešas esą bandė suklaidinti Ukrainos  bepiločių orlaivių nukreipimo sistemas. Tai rašo „Defense Express“.

Analitikas Brady Africkas teigia, kad Rusijos Federacija nupiešė netikrus lėktuvus devyniose oro bazėse. Tačiau, skirtingai nei tikri lėktuvai, šie „nemeta“ šešėlio ir „nekeičia vietos“.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
5740 3

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

„Defense Express“ analitikai pažymėjo, kad plačiai paplitusi rusų praktika piešti netikrus lėktuvus atrodo nesuprantama. Kadangi palydovinės nuotraukos aiškiai rodo, kad saulėtu oru lėktuvų piešinių siluetai neturi šešėlio. Be to, lėktuvai nupiešti prastai, neakcentuojant detalių.

 

„Atitinkamai, čia yra logika, kad jei objektas iš principo atrodo netikras, tai drono į jį apskritai niekas nenukreips.“

 

„Defense Express“ teigia, kad vienas iš netiesioginių būdų apskaičiuoti ar patvirtinti Rusijos karo aviacijos nuostolius gali būti palydovinių vaizdų fiksavimas, visų pirma, kiek lėktuvų yra konkrečioje oro bazėje konkrečiu laiko momentu.

Po ilgalaikio kelių Rusijos oro bazių stebėjimo analitikai teigė, kad priešas bandė nupiešti netikrus orlaivius, kad apsunkintų galimų nuostolių skaičiavimą iš palydovinių vaizdų. Be to, panaši praktika buvo užfiksuota būtent oro bazėse, esančiose gana arti fronto linijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(3)
(30)

Komentarai ()