„Finansinėse „atsargose“ liko tik avarinis rezervas.“ Kremliui baigiasi pinigai. Ko laukti  (4)

Rusija artėja prie ribos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš vadinamuosius „rinkimus“ Rusijoje valdžia bando sukurti vaizdą, kad „viskas yra gerai“. Tačiau po kovo 17 d. visa tai gali žlugti.

Pavyzdžiui, Kremlius bando išlaikyti rublio kursą tariamai mažesnį nei 100 rublių už dolerį, tačiau po kovo 17 d. rublio kursas pradės grįžti į realybę.

Buvęs Rusijos energetikos ministras ir opozicijos aktyvistas Vladimiras Milovas „24 kanalui“ sakė, kad Kremlius taip pat bando išlaikyti žemas kainas.

Pavyzdžiui, benzino gamyba Rusijoje labai sumažėjo, ypač dėl sprogimų vietos naftos perdirbimo gamyklose.

Atitinkamai nuo metų pradžios didmeninės benzino kainos padidėjo 35 proc., tačiau mažmeninėms kainoms tai dar neturėjo įtakos, nes jos sulaikomos, kol bus išrinktas Vladimiras Putinas. Milovo nuomone, po kovo 17 d. Rusijoje smarkiai šoktels įvairių prekių kainos.

[Vokietija] Belaidis daugiafunkcis šveitiklis tik 32€ – puikus daiktas namų ir automobilio priežiūrai
4310 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos

Daugiafunkcis įrenginys

Puikiai tinka virtuvėje, vonioje, automobilyje ir kt.

Išsamiau

Tada spaudžiamas Centrinis bankas bus priverstas dar labiau didinti palūkanų normą. Tai savo ruožtu dar labiau smogs paklausai ir ekonomikai bei pakenks visam jos atsigavimui.

Lietuvos žvalgyba įvertino Rusijos galimybes dar 2 metus kovoti dabartiniu tempu. Įtampa Rusijoje didės, o šių 2 metų pabaigoje iššūkis, kad Kremlius nesugebės tęsti tokio intensyvumo karo, bus labai stiprus.

Pasak Milovo, Kremliui jau dabar trūksta pinigų – per du 2024 m. mėnesius biudžeto deficitas beveik prilygsta planuotam visų metų biudžetui.

 

Tuo pat metu karinė gamyba pasiekė akligatvį. Rusija nebeturi galimybių stipriai padidinti ginklų, įrangos ir amunicijos gamybą. Tai matyti fronte, nes paleidžiami seni nemodernizuoti tankai. Be to, nacionaliniame gerovės fonde liko apie 5 trilijonus rublių, o tai yra mažiau nei pusė metinio karinio biudžeto.

„Artėjame prie situacijos, kai jų finansinėse „atsargose“ lieka tik avarinis rezervas. Taigi metai ar dveji (Rusija galės kariauti tokiu intensyvumu – „24 kanalas“) – tiksliai nežinome, bet matome, kad Rusija artėja prie tam tikros ribos. Kol kas V. Putinas gali toliau kovoti tokiu intensyvumu, bet tai truks neilgai. Šis procesas jau pastebimas“, – pažymėjo Milovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(211)
(1)
(210)

Komentarai (4)