„Karo pradžioje jie buvo kvaileliai.“ Kaip per dvejus karo metus pasikeitė Rusijos karys  ()

Rusų situacija fronte keičiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas papasakojo, kaip per dvejus karo metus pasikeitė rusų karys fronte.

Rusijos karių aprūpinimo ir apmokymo lygis, palyginti su pirmaisiais pilno masto karo mėnesiais, gerokai pagerėjo. Apie tai interviu „Telegraf“ papasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas Jegoras Olejnikas.

Kaip rašė UNIAN, pačioje visaverčio karo pradžioje į Ukrainos ginkluotosios pajėgos nelaisvę pateko okupacinės kariuomenės karys, kilęs iš okupuotos Horlivkos, Andrejus Riazancevas. Dėl savo nedidelio ūgio ir juokingos išvaizdos su karine uniforma jis tapo interneto memu, žinomu kaip „Čmonia“ (liet. „Ubagas“). Tardymo metu jis pasakojo, kad okupantai į karą buvo išmesti „nuogi ir basi“.

[Vokietija!] Fantastiškos kainos ir galimybių 5,5 l karšto oro gruzdintuvė - pamaitinsite visą šeimą
3572 4

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

J. Olejnikas teigia, kad rusų kariai fronte keičiasi: „Karo pradžioje jie tikrai buvo kažkokie kvaileliai. Bet dabar ten yra apmokytų kariškių.“

Techninio aprūpinimo požiūriu Rusijos pėstininkai daugeliu atžvilgių lenkia Ukrainos pėstininkus, sako gynėjas: „Mes šturmuojame jų pozicijas, ir jei mes turime paprastus AK-47, tai jie jau turi modernizuotus AK-12. Visi turi taikiklius, termovizorines kameras, šturmo kuprines, modernizuotus šalmus, 20-30 dėtuvių, kiekvienas kulkosvaidis turi net termovizorinę kamerą. Mes neturime termovizorių ant kulkosvaidžių ir taikiklių ant kiekvieno kulkosvaidžio, o jie visa tai turi“, – sako gynėjas.

 

Nepaisant tam tikros pažangos, problemos aprūpinant okupacinę kariuomenę viskuo, ko jai reikia, išlieka, o kai kuriose vietovėse tik gilėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(9)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: