„Rusija palikta ant ledo.“ 1 800 000 000. Rusijos sąjungininkė skelbia 5-osios kartos naikintuvą (Foto)  (1)

Ambicingas Indijos planas numato iki 2029 m. pagaminti pirmuosius penkis AMCA orlaivių prototipus. Programos kaina yra 1,8 milijardo dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indija patvirtino projektą, skirtą sukurti penktosios kartos naikintuvą pagal AMCA (Advanced Medium Combat Aircraft) programą. Apie tai praneša „Janes“, remdamasis savo šaltiniais.

Penktos kartos naikintuvų projektui planuojama išleisti 1,8 mlrd. dolerių. Leidinio šaltinių teigimu, sprendimą patvirtinti projektą priėmė komitetas prie Indijos ministrų kabineto. Patvirtintame plane numatyta, kad naikintuvo prototipus sukurs „Hindustan Aeronautics“.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
5740 3

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Indija nustato griežtus terminus, nes pirmieji 5 HAL AMCA prototipai turėtų būti pagaminti jau 2028–2029 m. Tam orlaivio gamintojas per artimiausius šešis mėnesius turi sukurti gamybos liniją. Taip pat vyksta darbas kuriant visą orlaivių surinkimo grandinę su rangovais.

 

„Defense Express“ taip pat priduria, kad Rusija daugelį metų bandė pasiūlyti savo sąjungininkei Indijai savo sukurtus Su-57 ir Su-75. Rusai pasiūlė Indijai prisidėti prie bendro Su-57 projekto, kuris buvo įvertintas 8-10 milijardų dolerių. 2018 metais Indija pasitraukė iš projekto, nes Su-57 neatitiko penktos kartos reikalavimų. Iš esmės rusai buvo „palikti ant ledo“.

 

Be to, 2023 metais Rusijos Federacija pripažino, kad Su-75 užsieniečių nesudomino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai (1)