„Netektis yra labai skausminga.“ Ką prarado Ukraina (Video)  ()

„Oficialiai tiesiog tylime.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo metu technikos sunaikinimas, deja, yra įprastas reiškinys. Tai per „Radio NV“ sakė buvęs bataliono „Aidar“ būrio vadas Jevhenij Dikij.

Komentuodamas okupantų vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas dviejų Ukrainos oro gynybos sistemos „Patriot“ ir artilerijos sistemos HIMARS sunaikinimas, veteranas pažymėjo, kad video gana įtikinamas.

„Mes oficialiai to nepaneigiame. Oficialiai tiesiog tylime. Na, taip, yra sunaikintas HIMARS ir taip, yra du sunaikinti „Patriot“ paleidimo įrenginiai. Ten esantis vaizdo įrašas, tiesą pasakius, nekelia abejonių. Kas čia tokio? Deja, tai karas. Kare visada yra nuostolių ir kare kovojame ne tik mes, bet ir priešas kovoja prieš mus. Ir nebūna taip, kad vienai pusei visada viskas pavyksta, o kitai – nepavyksta. Tada tai būtų ne karas, o speciali operacija“, – pabrėžė Dikij.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
5805 3

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Ekspertas pažymėjo, kad vyksta labai sunkus karas ir nėra tokios įrangos, kuri būtų absoliučiai apsaugota, į kurią nebūtų galima pataikyti.

 

„Kodėl mūsų nestebina, kad pataikome, pavyzdžiui, net į ilgojo nuotolio radarų aptikimo lėktuvus, sunaikiname vidutiniškai per dieną rusų orlaivį? Tad kodėl mes stebimės, kad mūsų oro gynyboje taip pat gali būti nuostolių. Deja, tai normalu. Tai yra normalu kare“, – pridūrė jis.

Tuo pačiu metu Dikij teigė nesuprantantis, kodėl reikia tildyti šiuos nuostolius. „Tiesą sakant, man blogiausia šiame vaizdo įraše buvo net ne tai, kad nukentėjo įranga, o tai, kad šiuo atveju susidarė įspūdis, kad įgulos neturėjo galimybės išgyventi. Tai yra karas“, – sakė Dikij.

 

Ekspertas teigia, kad Ukrainoje buvo apie 40 HIMARS ir per visą tą laiką sunaikintas tik pirmasis.

„Tiesą sakant, reikėtų stebėtis, kad taip nutiko tik dabar, nes juos naudojame nuo 2022 m. vasaros. Su „Patriot“ situacija prastesnė, nes viską galima suskaičiuoti tiesiog ant pirštų, mums jų duoda labai mažai ir kiekviena netektis yra labai skausminga“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(6)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: