Smūgis A-50. Tai katastrofa. Skelbiama, kas galėjo skristi su Il-76 (Video)  ()

Tokio profilio specialistų netektis – katastrofa Rusijos karo aviacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 12 d. Ivanovo srityje sudužusiame karinio transporto lėktuve Il-76 galėjo būti unikalūs Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų specialistai.

Tai pranešė Rusijos „Telegram“ kanalas „VChK-OGPU“, kurį, kaip manoma, valdo Rusijos specialiosios tarnybos, praneša Dialog.UA.

Smūgis A-50. Šaltinis pažymėjo, kad Severnij oro uostas, šalia kurio sudužo Il-76, yra viena iš retų A-50 ilgojo nuotolio radarų aptikimo ir valdymo orlaivių (AWACS) dislokavimo bazių.

„VChK-OGPU“ šaltinių teigimu, šiandien, Ivanovo srityje, numušto Il-76 keleiviai galėjo būti operatoriai – AWACS komplekso pareigūnai, unikalūs specialistai“, – pranešė šaltinis.

A-50 įgulos nariai yra unikalūs specialistai, kurių netektis Rusijos karo aviacijai yra katastrofa.

Paskutiniu metu Ukrainos gynybos pajėgos sunaikino mažiausiai du tokio modelio Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų lėktuvus kartu su jų įgula. Taip pat neseniai atakos dronai užpuolė orlaivių gamyklą Taganroge, kur buvo remontuojamas vienas iš nedaugelio likusių A-50 Rusijos Federacijoje. Ar lėktuvas išliko, nežinoma. Šaltiniai teigia, kad jis buvo sunaikintas, tačiau vizualiai šio fakto patvirtinimo nėra.

 

Rusijos „Telegram“ kanalo „112“ duomenimis, per šiandienos Il-76 katastrofą žuvo mažiausiai 16 Rusijos kariškių. Pagal oficialią gynybos ministerijos versiją, aukų yra 15.

„Il-76 avarijos Ivanovo srityje žuvusiųjų skaičius išaugo iki 16... Pagal vieną versiją, lėktuve galėjo būti dar keli neregistruoti keleiviai“, – rašo šaltinis. Šios informacijos patvirtinimo nėra.

Taip pat svarbu patikslinti, kad, anot Maskvos, transporto lėktuvas ne nukentėjo, o sudužo dėl variklio problemos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(119)
(1)
(118)

Komentarai ()

Susijusios žymos: