Blogiausiam scenarijui išsipildžius. Kas būtų nutrūkus JAV pagalbai  ()

JAV tikina Ukrainą, kad lėšos šaliai ateis, todėl vyriausybė šį variantą svarsto kaip pagrindinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vyriausybė rengia galimybes, jei JAV Kongresas negalėtų susitarti dėl finansinės pagalbos skyrimo šaliai. Ukrainos finansų ministerijos vadovas Serhijus Marčenko apie tai kalbėjo telemaratono eteryje.

„Visada tikimės geriausio klausimo sprendimo mūsų interesų požiūriu ir tikimės, kad sprendimas bus rastas Žemuosiuose rūmuose. Nes dabar tam yra visos priežastys. Tikimės, kad tiesioginė parama biudžetui bus tęsiama, nes tai svarbu bendradarbiavimui su TVF, siekiant sustiprinti pasitikėjimą G7 priimtais sprendimais“, – sakė S. Marčenko.

Jis taip pat pažymėjo, kad Ukraina šiuo metu kaip pagrindinį planą svarsto galimybę gauti pagalbą iš JAV, o Baltieji rūmai savo ruožtu tikina, jog lėšos ateis.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos 24W lazerinės graviravimo staklės. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E24 Pro“)
2134 1

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponai

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

„Mes, žinoma, turime parengti variantus tam atvejui... Bet norėtume, kad šiais variantais nesinaudotume, todėl apie juos nediskutuojame“, – pridūrė finansų ministras.

Pasak S. Marčenko, „planas B“ apima kreipimąsi į kitus Ukrainos partnerius su prašymu padidinti pagalbos sumą, kad būtų padengta nepakankama JAV parama.

„Tai galėtų būti ne tik G7 šalys, bet ir kitos, pavyzdžiui, Šiaurės Europa, kurios taip pat palaiko Ukrainą ir yra pasiruošusios ištiesti pagalbos ranką. Yra įvairių variantų, bet dabar manau, kad yra pakankamai priežasčių tikėtis teigiamo sprendimus Kongrese“, – pabrėžė ministras.

 

„Žingsniai, kurių imasi mūsų partneriai kartu su mūsų vyriausybės nariais, leidžia tikėtis, kad įšaldyto Rusijos turto panaudojimo Ukrainos naudai klausimas netrukus ras naują patvirtinimą ir šias lėšas galėsime panaudoti  šalies atkūrimui“, – sakė S. Marčenko.

Dėl Europos Sąjungos pagalbos Finansų ministerijos vadovas teigė, kad kovą Ukraina gaus pirmąją 4,5 milijardo eurų dalį, o kitą mėnesį tikimasi antrosios dalies – 1,5 milijardo eurų, kuri bus panaudota mokėti pensijas ir atlyginimus viešojo sektoriaus darbuotojams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(2)
(18)

Komentarai ()