„Per artimiausius 10 metų.“ Atskleistas šokiruojantis Kremliaus planas. Kas vyksta  ()

Kremlius nuosekliai įgyvendina savo planus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai labai sparčiai mokosi ir keičia savo kariuomenę. Jie jau ruošiasi naujam karui, šį kartą su NATO, rašo JAV žurnalas „Foreign Policy“, kuris paklausė vienos geriausių pasaulio žvalgybos tarnybų – Estijos – savo prognozių šiuo klausimu. Pasak vieno tarnybos vadovo, užtikrinus Ukrainos sėkmę, būtų užkirstas kelias Rusijai pulti NATO, praneša TVN24.pl.

„Praėjus dvejiems metams po visiškos invazijos į Ukrainą, Kremlius vykdo kariuomenės restruktūrizaciją ir plėtrą, numatydamas konfliktą su NATO per artimiausius 10 metų“, – straipsnio pradžioje nurodo žurnalas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Technologijos išbandyti ir rekomenduojami el. dviračiai, monstriniai 6000W el. paspirtukai, jump starteriai ir kt. (Video)
4853 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Mudiro M-AH21“ - 8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

2) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

3) „POPDEER PD-JA1“ - naujiena, puikios kainos ir kokybės jump starteris

4) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

5) „DUOTTS C29“ - Technologijos.lt išbandytas aukščiausios klasės el. dviratis: iki 50km/h, 100km, 750W, superinė kokybė ir važiavimo malonumas

6) „ANGWATT T1“ - monstrinis 6000W el. paspirtukas

Išsamiau

Vladimiras Putinas atrodo vis labiau pasitikintis savimi. Jo pagrindinis politinis varžovas Aleksejus Navalnas mirė, sprendimai dėl tolesnės JAV karinės pagalbos Ukrainai įstrigo Kongrese, o Rusija perjungė savo ekonomiką į karo režimą, skatindama gynybos gamybą ir ekonomikos augimą nepaisant tarptautinių sankcijų, rašoma jame.

„Visa tai ir vėl vyksta daugiau ar mažiau pagal Kremliaus planą“, – pripažino Estijos užsienio žvalgybos tarnybos generalinis direktorius Kaupo Rosinas. Jis pridūrė, kad Rusijos kariuomenė pasimokė iš klaidų, padarytų pradiniuose karo etapuose, ir beprecedenčiu greičiu prisitaiko prie naujų sąlygų.

„Rusai visada masiškai spręsdavo savo problemas ir tai jiems pasiteisino per visą istoriją“, – pažymėjo Rosinas. Jo nuomone, „Rusijos ginkluotųjų pajėgų reformos greičiausiai baigsis tuo, kad bus (sukurta) kariuomenė, (pasižyminti – red.) žemu technologiniu lygiu, pagal sovietinį modelį, tačiau turinti didelę ugnies galią, (įskaitant – red.) artileriją“.

 

2022 m. pabaigoje Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu paskelbė planus iš esmės pertvarkyti ginkluotųjų pajėgų struktūrą ir padidinti jų skaičių 30 proc. iki 1,5 mln. 2026 m. Estijos žvalgyba numato, kad Maskva padvigubins karinio personalo skaičių, palyginti su karių, dislokuotų šalies vakaruose prieš pat invaziją į Ukrainą, skaičiumi.

„Maskva įsigilino į savo artilerijos sviedinių atsargas, padidino jų gamybą ir netgi kreipėsi į Šiaurės Korėją ir Iraną dėl tiekimo, todėl Rusija turi septynis prieš vieną pranašumą prieš Ukrainą, kalbant apie ugnies galią“, – pažymėjo Estijos karinės žvalgybos vadovas Antsas Kiviselgas.

 

Estijos užsienio žvalgybos direktorius pažymėjo, kad „karo tarp Rusijos ir NATO nėra neįmanoma išvengti, nes dar daug ką galima padaryti, kad atgrasytume Maskvą“. „Daug kas priklauso nuo mūsų veiksmų Vakaruose“, – pabrėžė jis.

„Konkreti užduotis, su kuria dabar susiduriame, yra užtikrinti Ukrainos sėkmę šiame kare. Didele dalimi nuo to priklauso Europos ateitis“, – įvertino Rosinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(7)
(41)

Komentarai ()