„Niekas negali pasislėpti.“ Prasidėjo nauja karo era  (2)

JAV žvalgybos agentūros kuria naują karo erą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „SpaceX“ kuria šimtų šnipinėjimo palydovų tinklą, teigė penki su programa susipažinę šaltiniai, taip parodydami stiprėjančius „SpaceX“ ir JAV nacionalinio saugumo agentūrų ryšius, praneša „Defense Romania“.

Tikimasi, kad keli šimtai šnipinėjimo palydovų, kurie turėjo būti slapta „SpaceX“ sutartis su NRO – JAV žvalgybos biuras – gerokai prisidės prie JAV vyriausybės ir kariuomenės gebėjimo greitai nustatyti potencialius taikinius beveik bet kurioje pasaulio vietoje.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 84€ energijos stotelės tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PPS2400“)
4577

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tai 1,8 mlrd. dolerių vertės sutartis, kurią 2021 m. pasirašė „Starshield“ (dalis „SpaceX“) su Nacionaliniu žvalgybos biuru (NRO) – žvalgybos agentūra, kuri valdo šnipinėjimo palydovus, teigė šaltiniai.

Šie planai rodo „SpaceX“ dalyvavimo JAV kariniuose ir žvalgybos projektuose mastą ir iliustruoja gilesnes Pentagono investicijas į didžiules žemoje Žemės orbitoje skriejančių palydovų sistemas, skirtas antžeminėms pajėgoms palaikyti, atskleidžia „Reuters“ gauta informacija.

 

Pasak „Reuters“, šnipinėjimo sistema apima šimtus palydovų, turinčių Žemės vaizdavimo pajėgumų, kurie gali veikti kaip būrys žemose Žemės orbitose.

Pasak šaltinių, palydovai gali stebėti taikinius žemėje ir integruoti šiuos duomenis į JAV karines ir žvalgybos struktūras. Iš esmės tai leistų JAV vyriausybei nuolat fiksuoti ant žemės vykdomos veiklos vaizdus beveik bet kurioje pasaulio vietoje, padedant žvalgybos ir karinėms operacijoms, pridūrė leidiniui šaltiniai.

 

Įslaptintas šnipinėjimo palydovų žvaigždynas yra vienas iš svarbiausių JAV vyriausybės pajėgumų kosmose, nes jis skirtas stabiliausiai, plačiausiai ir greičiausiai aprėpti Žemėje vykdomą veiklą.

„Niekas negali pasislėpti“, – apibūdindamas tinklo aprėptį sakė vienas šaltinis apie galimas sistemos galimybes.

Naujoji sistema yra lankstesnė už „klasikinius“ šnipinėjimo palydovus, iškeltus į aukštesnes orbitas. Žemos orbitos „Starshield“ tinklas gali užtikrinti greitą, beveik vientisą Žemės vaizdą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(6)
(94)

Komentarai (2)