„Mažiau gerkite alkoholio!“ Skelbiama apie Ukrainos „Black Hawk“ numušimą. GUR reakcija (Video)  ()

Rusijos propagandistai ir žiniasklaida paskelbė apie tariamą Ukrainos karinės žvalgybos naudojamo amerikietiško sraigtasparnio UH-60 „Black Hawk“ numušimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekmadienį, kovo 17 d., Rusijos propagandistas ir vadinamasis „karo korespondentas“ Jevgenijus Podubnas išplatino informaciją, kad Rusijos armija tariamai numušė amerikietišką sraigtasparnį UH-60 „Black Hawk“, kuriame buvo kariai.

Anot jo, tai įvyko Lukašivkos kaime. Įtariama, kad kariniame transporto sraigtasparnyje buvo iki 20 žmonių.

Podubnas teigia, kad Ukrainos kariuomenė planavo nusileisti Rusijos Kozinkos gyvenvietėje, Belgorodo srityje, Rusijoje, kad „sukurtų gyvenvietės kontrolės įvaizdį“.

[Mažiausia kaina] Būtinas daiktas turintiems įvairaus tipo baseiną - puikus robotas palaikys maksimalią švarą (Video, „KOSGHO“)
2616 1

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Paskutiniai vienetai

Belaidis robotas tinka įvairaus dydžio ir formos baseinams

Išsamiau

Savo ruožtu Rusijos naujienų agentūra TASS, remdamasi Rusijos Federacijos gynybos ministerija, pranešė, kad Lukašivkoje, Sumų srityje buvo numuštas sraigtasparnis Mi-8.

Vėliau Podubnas taip pat pareiškė, kad Rusijos pajėgos numušė ne „Black Hawk“, o karinį transportinį sraigtasparnį Mi-8.

Ukrainos Vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR) atstovas Andrijus Jusovas pareiškė, kad ši informacija neatitinka tikrovės.

Komentaruose žurnalistams Jusovas teigė, kad tai „dar vienas Rusijos propagandos melas“.

„Pranešė apie 1500 žuvusių Ukrainos karių Belgorodo srityje, o paskui dar kažkokias nesąmones. O čia dar viena istorija apie „Black Hawk“. Jis tarnyboje, atlieka savo užduotis ir jam viskas gerai“,  – pabrėžė Jusovas.

 

Be to, Ukrainos gynybos ministerijos spaudos tarnyba patikino, kad „visi „Black Hawk“ yra puikios darbinės būklės, o jų įgulos ir toliau vykdo kovines ir specialiąsias užduotis“.

Žvalgyba parodė „Juodųjų vanagų“ darbą.

 

„Juodaveidžiai propagandistai ir jų savininkai iš Kremliaus, kurie skleidžia klastotes apie tariamą Ukrainos karinės žvalgybos sraigtasparnio numušimą, turėtų mažiau gerti alkoholį“, – teigiama GUR pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(2)
(78)

Komentarai ()