Skaičiuos kiekvieną. Prancūzija pažadas, nuo kurio rusams atvėps žandikauliai (Video)  ()

Prancūzija pažadėjo Ukrainai kas mėnesį atgabenti 50 aviacinių bombų ir tai jau daro. Internete netgi pasirodė prancūziška bomba ginkluoto ukrainiečių naikintuvo nuotrauką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

AASM arba HAMMER yra nuo 2007 metų naudojama prancūziška sklendžianti bomba su raketiniu varikliu. Iš esmės, tai yra modulių sistema, paverčianti paprastą „kvailą“ bombą ypatingai tiksliu, toli siekiančiu ginklu.

Idėja sukurti sklendžiančios bombos modulius nėra nauja. Rusai turi KAB, kuri savo idėja yra panaši, nors, aišku, prancūziškos aviacinės bombos turi nemažai privalumų, teigia aviacijos ekspertas Konstantinas Krivolapas. Amerikietiški valdymo moduliai bomboms žinomi kaip JDAM sistema. Skirtumas tas, kad amerikiečių JDAM bombos yra gana pigios. Prancūziškos AASM bombos yra labai brangios, bet turi ypatingai tikslias nukreipimo sistemas, todėl bus didelis iššūkis rusams.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos 24W lazerinės graviravimo staklės. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E24 Pro“)
2134 1

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponai

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

„Svarbiausia, kad aviacinė bomba nuskrenda tuos pačius 50–70 kilometrų, bet šios bombos ar raketos tikslumas siekia vieną metrą, todėl sakau, kad rusai suskaičiuos kiekvieną“, – pažymėjo Konstantinas Krivolapas.

 

JDAM ir KAB neturi raketinių variklių. Tos bombos tik sklendžia link taikinio. Tuo tarpu prancūzų AASM turi raketinį variklį, todėl yra ne taip paveikiama oro sąlygų, gali būti tikslesnė ir gali būti numesta iš mažesnio aukščio.

Rusų KAB nėra labai tikslios, bet jiems tai nelabai rūpi. Rusai išmeta po kelias tokias bombas ir džiaugiasi, jei viena pataiko prie taikinio. Daug rusų bombų apskritai nesprogsta. AASM yra patikimesnis ir tikslesnis ginklas, todėl rusai tikrai pajus kiekvienos tokios bombos smūgį. 

 

2024 m. sausio 16 d. Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas paskelbė, kad Prancūzija Ukrainai suteiks kelis šimtus AASM bombų, siuntomis po 50 vienetų per mėnesį. Kovo pradžioje pranešta, kad Ukraina jau panaudojo AASM bombas.

(206)
(7)
(199)

Komentarai ()