„Jie ginkluojasi iš visų jėgų.“ Moderniausi pasaulyje. Lietuvą pasiekė pirmoji siunta (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-03-19 13:59
Puiku, kažkas į tą pusę. Tik tankai, kažin ar geras pirkinys, kai juos gali sulest su dronais, o kainuoja daug. Mobilus sarvuoti visureigi prikrauti, stingeriu, javelinu ir dronų - pats tas. Dar reikia dazniu slopinimo irangos kiekvienai masinai.
HardAxe 2024-03-19 15:44
be tankų nebus jokio puolimo. be to turint nors vieną tanko X ezampliorių, kaip praktika rodo, daug lengviau gauti daugiau tankų X paramos forma. beje, iškarpoj rašo apie 200 mašinų ir 300 dar laukia antram etape?
Hmz 2024-03-19 17:10
Taip, pagal pirmą užsakymą jau atvažiavo visos 200 mašinų. Straipsnyje kalbama apie gaunamas pagal antrą 300 mašinų užsakymą.
lizunas 2024-03-20 12:19
Locked N' Loaded postas: Šitame politinės posiutpolkės fone paaštrėjo „stovyklavimas“. Taip vadiname ne išėjimą į mišką su kuprine, o pasidalinimą į keistas stovyklas – „tankistai“ vs „dronistai“. Diskusija vietomis juokinga, vietomis net nesveika. Pateikiame jums vieną iš skaidrių, kurią naudojame savo pristatymų metu. Jos esminė tezė – karus laimi ne ginklai, o sistemos. Ukrainos-rusijos kare nebuvo, nėra ir nebus wunderwaffe kur pati savaime pakeistų karo eigą. Šaudo ne ginklai, šaudo žmonės. Esmė – kaip ši ginkluotė naudojama (taktika), kiek jos yra ir kokios papildymo galimybės, kaip ji sąveikauja su kitais pajėgumais. „Dronistų“, „tankistų“, „oro gynybininkų“ ir kitų atskiros ar imančios dominuoti stovyklos pasmerktos žlugti, nes jos viena be kitos negali nieko. Again, nieko. * Ką gali pati moderniausia oro gynyba, kai priešas pulko dydžio vienetais su tankais ir artilerija juda priekin? * Ką gali patys šauniausiu tankai, jei jų niekas nedengs iš oro, neišminuos priešo minų laukų ir nenurodys taikinių tų pačių dronų pagalba? * Ko verta dronų armija, jei jos veikimo dažniai bus statiški, elektroninė kova neefektyvi, o į FPV‘viškėmis išmuštas priešo pozicijas neatvažiuos mūsų pėstininkai ir geležis? * Ko verta artilerija, jei jos ugnį koreguos priešakinis stebėtojas, o šaudmenų negalėsime taupyti juos kompensuodami dronų smūgiais? * Ko verti patys kiečiausi aštriadančiai pėstininkai, jei nemokės kastis gylyn į žemę, virš jų galvų netrukdomi skraidys priešo dronais, o patys jie gynybą ir puolimą vykdys akli, t.y. be dronų? * Ko verti visi prieš tai veikiantys komponentai, kai nėra rezervo? Ignoruoti bent vieno segmento nes „per brangu, aš kitaip daryčiau“ vs „mūsų karas kitoks, nes atskris milijonas F35“ negalima. Tai bus mirtina klaida. Patys turime turėti pajėgumą vykdyti pilno spektro operacijas ant žemės, ir nestumdyti Sąjungininkų pajėgumų, lyg mes jiems vadovautumėm. Nustokime „stovyklauti“. Diskutuokime, girdėkime, veikime.
Benediktas 2024-03-20 12:44
Viskam pritariu, kad parašyta šitam Locked N' Loaded poste. Dar pridėčiau vieną populiarų pasakymą 'Tomahaukai ir kitos raketos sustabtys rusų puolimą'.
Magnus 2024-03-20 14:45
Nice. Turėsim 2,5 karto daugiau JLTV per capita nei JAV.
HardAxe 2024-03-20 15:19
manau blogas skaiciavimas. reiketu skaiciuoti fronto kilometrus + rezerva.
Magnus 2024-03-20 15:35
Nežinau ar apskritai yra tam teisingas skaičiavimas. Jei tarkim žiūrėsim kaip JAV juos naudoja, visoje savo šalies teritorijoje arba tam pačiam Irake ar Afganistane įvairioms misijoms, logistikos reikmėms bei perdislokuojant nedidelį kiekį karių padengiat gana didleias teritorijas, dažniausiai neasfaltuotais keliais, bet visgi keliais. Tai pagal "covered area" mes turėsim jų bene gal 3 ar tai 5 kart daugiau nei JAV. Jei imsim pagal aktyvų armijos personalą. tai 1,5karto daugiau. Bet mūsų poreikiai greičiausiai kitokie.
Senas kareivis 2024-03-20 17:12
Teisingai tie vyrai rašo ir galvoja. Tačiau ,,stovyklautojai" galvoja, kaip sutilpti į biudžetą. Na, nusipirksim 100 tankų. Tada reikia dar ir aviacijos. Ok. Gal sąjungininkai mus pridengs savo aviacija. Visais atvejais reikia artilerijos. Jei mūsų gynybos biudžetas būtų 50 milijardų, ir nuolat toks būtų buvęs, turėtume ir aviaciją ir visa kita. Tik bėda, kur visa tai sutalpint Lietuvoj. Ruskiai užėmė bene 3 kartus didesnį plotą, nei Lietuvos teritorija (tingiu tikslint). Todėl manau, kad reikia prisigaminti dronų. Vienas dronas + rpg raketa kainuoja pigiau, nei vienas artilerijos sviedinys. Plius dronų vis tiek reikia - bent jau žvalgybai ir korekcijai. Ir dar granatomis galima bombint kacapus. Antra vertus, teko skaityt ukrainiečio analitiko (gal Butusovo?) straipsnį, kad artilerija ir tankai kacapų sunaikino kartais daugiau, nei dronai. Alia be dronų buksuoja žvalgyba.
Benediktas 2024-03-22 06:01
Su kokiom raketom šaudo į Kijevo, Cahrkavo, Odesos, Chersono civilius namus? Kiek jos kainuoja? Jei Rusijos tikslas buvo 'apsaugoti rusiškai kalbančius' tai ar pasiekia jie savo karu savo? O gal laikas nutraukti specialią operaciją, nes visa operacija jau seniai absurdiška dėl praradimų tu paciu rusiskai kalbanciu, sankcijų, vakarų kapitalo išvedimo ir vis didesnės priklausomybės nuo Kinijos?