[ŽT] Australija atšaukė Ukrainai padėjusį E-7A „Wedgetail“. Kas nutiko  ()

Lėktuvas sistemingai stebėjo Ukrainai kylančias grėsmes. Tikimasi, kad E-7A „Wedgetail“ savo misiją užbaigs per kelias ateinančias savaites.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-20 [ŽT] Australija atšaukė Ukrainai padėjusį E-7A „Wedgetail“. Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Australijos valdžia planuoja sustabdyti stebėjimo lėktuvo misiją, kuris buvo aktyviai naudojamas saugumui užtikrinti gabenant karinius ir humanitarinius krovinius į Ukrainą. Tačiau oficialūs Kanberos atstovai tvirtina, kad šis sprendimas nėra susijęs su dideliu paramos Ukrainai sumažinimu. Apie tai praneša „The Guardian“.

Pasak leidinio, Australijos karališkųjų oro pajėgų E-7A „Wedgetail“, kuris sistemingai stebi grėsmes nuo tada, kai buvo dislokuotas Vokietijoje spalį, per artimiausias kelias savaites baigs savo dabartinę misiją.

[EU+Kuponas] Už mažiausią kainą istorijoje įspūdingų galimybių langų valymo robotas - įdiegtas ir DI (Video, „ABIR WD8“)
1851

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Labai giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

„Wedgetail“, kuris sukurtas „Boeing 737-700“ pagrindu, yra aprūpintas pažangiu tolimojo nuotolio radaru ir turi galimybę vienu metu sekti oro ir jūros taikinius.

„Wedgetail“ iš pradžių buvo atasiųstas atsakant į JAV prašymą.

Žurnalistai pastebi, kad JAV neprašė pratęsti misijos, bet Australijos misijos pabaiga nesukels problemų stebėjimo srityje.

 

Australijos gynybos ministerijos atstovas pažymėjo, kad „Wedgetail“ atliko pagrindinį vaidmenį saugant tarptautinį humanitarinės pagalbos srautą į Ukrainą, anksti aptikdamas galimus Rusijos veiksmus ar grėsmes už Ukrainos ribų, nukreiptas prieš humanitarinę ir karinę pagalbą.

Paklaustas, ar Australija pratęs dislokavimo terminą, atstovas sakė, kad „bet kokie būsimi Australijos tarptautinių partnerių prašymai dėl paramos bus svarstomi“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(9)
(47)

Komentarai ()