„Juodosios durys užsitrenkia.“ Sensacinga žinia. Didžiulis smūgis Maskvai  (4)

JAV sudavė didžiulį smūgį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai JAV ir Europa bandė atkirsti Rusiją nuo Vakarų finansų sistemos, Maskva rado išeitį pasitelkusi Persijos įlankos ir Europos bankus, kurie palaikė ryšius su Rusijos Federacija. Tačiau tada JAV sudavė didžiulį smūgį antrinėmis sankcijomis.

Dabar Vašingtono pastangos uždaryti šias spragas duoda vaisių, rašo „The Wall Street Journal“ straipsnyje „Rusijos juodosios durys į pasaulinę bankų sistemą užsitrenkia“.

Rusija atkertama nuo pasaulinės bankų sistemos. Pagrindinis Dubajaus valstybinis bankas jau uždarė kai kurias Rusijos oligarchų ir Rusijos naftos prekiautojų sąskaitas. Turkijos kreditoriai vis labiau nerimauja dėl verslo su Rusija. JAV taip pat informavo bankininkus Vienoje – kitame svarbiame finansų centre.

[Vokietija+Kuponas!] Puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2640

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tuo pačiu metu JAV daro panašų spaudimą finansinėms ir kredito organizacijoms Turkijoje. Leidinys pažymi, kad dėl vertimų sunkumų vasarį eksportas iš Turkijos į Rusiją sumažėjo 33 proc., palyginti su metais anksčiau. Eksporto apimtys vasario mėnesį siekė 670 mln.

Tai įvyko po JAV pareigūnų vizitų ir neseniai paskelbtų sankcijų prekybos įmonėms ir kitoms įmonėms. Gruodžio pabaigoje Baltieji rūmai suteikė Iždo departamentui platesnes sankcijų galias, leidžiančias bausti užsienio bankus už sandorius, susijusius su Rusijos karine-pramonine baze.

 

Dubajuje įsikūrusi bankų milžinas „Emirates NBD“ vaidina pagrindinį vaidmenį vykdant šiuos pokyčius.

Rusijos verslininkai ir oligarchai plūdo į Jungtinius Arabų Emyratus po to, kai 2022 m. Maskva užpuolė Ukrainą. Pasak žmonių, susipažinusių su šiuo klausimu, „Emirates NBD“ buvo vienas didžiausių naudos gavėjų.

Pasak vieno JAV pareigūno ir kelių kitų su šiuo reikalu susipažinusių žmonių, bankas tvarkė didelius sandorius dėl Rusijos naftos ir sukūrė skyrių, skirtą aptarnauti rusus.

Tačiau pastaraisiais mėnesiais Jungtinės Valstijos daro didelį spaudimą JAE. Vašingtonas išsiuntė į šalį Valstybės iždo departamento pareigūnus ir įvedė naujas sankcijas JAE įsikūrusioms bendrovėms.

 

Po Vašingtono įsikišimo bankas uždarė skyrių, skirtą į darbui su Rusijos Federacija. Taip pat buvo uždaryta dauguma Rusijos sąskaitų, kuriose vidutiniškai buvo daugiau nei 5 mln. USD bei nepriimami pervedimai rubliais.

„Emirates NBD“ taip pat uždarė Rusijos trąšų milžinės „Uralkalij“ ir Rusijos verslininko Ivano Tavrino sąskaitas, teigia Emyratų finansų specialistai. „Emirates NBD“ nurodė uždaryti „Coral“, „Voliton“, „Bellatrix“ ir įmonės „Pontus Trading“ sąskaitas, sakė JAV pareigūnas ir kiti su šiuo klausimu susipažinę žmonės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(365)
(8)
(357)

Komentarai (4)