„Juodosios durys užsitrenkia.“ Sensacinga žinia. Didžiulis smūgis Maskvai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2024-03-20 10:02
Išaugs krypto apyvartos, gi tam jos ir skirtos - paribiuose esantiems ir besislapstantiems. Nu ir dar fanai bei siekiantys pasinaudoti fanais ir paribiuose esančiais.
bahuriux 2024-03-20 18:22
Taip laisvai gali naudotis crypto, bet tai labai nestabilu kai tavo turtas gali padidėti/ sumažėti 5 kartus per mėnesį, ar net savaitę. Beto crypto keityklos kažin ar priima rublius. JAE man atrodo uždraudė Moneto XMR kurios transakcijos yra neatsekamos, ne taip kaip BTC ir visų kitų. Gal XMR dabar užkils kaina, dėl Rusų? O šiaip kad ir kiek tu bespjautum į (crypto) "šulinį vistiek teks iš jo gerti", nes tavo ir visų mūsų ateitis yra tokio tipo pinigai, net jei tai būtu centralizuoti steiblkoinai, tu pats jais naudosiesi. Decentralizuotais ir centralizuotais naudojasi entuziastai, bet ateity manau kitokių pinigų išvis nebus tik crypto.
immortallt 2024-03-21 07:43
Tai naudoji ne "laikymui" pinigų, o pervedimui. Tiesiogiai ne, bet buvau žiūrėjęs kažkada tyrimą apie per tarpines platformas, kaip į crypto didžioji dalis pinigų įplaukia rubliais, Brazilijos realais, Afrikos kažkurių šalių, kai įprastame finansiniame pasaulyje dominuoja doleriai ir eurai, svarai ir pan. Kažin kodėl Yra skirtumas, pagrįsti technologija, ir tiesiog "žaidimo pinigai", bet iki šiol crypto rezultatai tokie - iš 100 startuolių susijusių su crypto 90-95 crypto technologija nereikalinga ir realiai nenaudojama (neblogai rodo hype'ą). Iš likusių 5-10 kartais vienas, kuris kažkokią vertę GALBŪT kuria didesnę, nei nenaudojant crypto, bet dar sunku pasakyti iki galo. Bandai sugretinti spausdintus popierinius žaidimo pinigus ir sakyti (dar kol nebuvo popierinių pinigų), kad va, čia bus ateitis (tikrai galiu lažintis, kad atsiras geresnės technologijos neapibrėžtoje ateityje). Ateitis bus, bet ne tavo atspausdinti pinigai, o šalių ar ekonominių sąjungų CB "sukurti pinigai". Ir ne, niekada defliacinė technologija netaps dabartinių pinigų pakaitalu, tai būtų net blogiau nei Bretton Woods standartas.
bahuriux 2024-03-22 18:23
Tai aš tą ir sakau, kad bus centralizuoti CB crypto pinigai coinai, ar kažkas tokio ir jokių kitokių pinigų turėjimas kaip ir nebebus toks reikalingas net jei jie ir bus apyvartoj visi kartu. Taip BTC yra defliacinis ir pirmas, todėl traukia visokio plauko investuotojus, BTC jau didžioji dalis biržų siūlo ETF, tai norinčių tik daugės, nežiūrint į tai kiap tau nepatinka pačių susikurti pinigai. Gal tu dar nesupranti, bet pinigai yra netikri, o bitcoinai yra tikri, nes nereguliuojami, nu čia tam tikra prasme ne tiesiogine aišku. Yra crypto ne shitcoinų kurie nėra defliaciniai skirti greitesnėms transakcijoms ir mažai energijos tam reikia pvz. ETH, berods cardano ir dar keli, nes pagrysti proof of stake principu, o ne proof of work. Yra ištikro kaip tu rašai (pasi)žaidimų pinigai visokie meme coinai, nu tie tai tikrai yra shitcoinai, bet jei ir su jais galima paspekuliuoti, koks skirtumas, "katė juoda, ar balta, jei ji gaudo peles viskas OK".