„Karas perkeliamas į Rusijos teritoriją.“ Pajudėjo galingas arsenalas (Video)  ()

Karas Rusijos teritorijoje vis aktyvėja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-20 „Karas perkeliamas į Rusijos teritoriją.“ Pajudėjo galingas arsenalas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Kursko ir Belgorodo regionuose vis aktyviau veikia Rusijos sukarinti savanoriai. Internete pasirodžiusioje filmuotoje medžiagoje matyti ne tik vienas po kito rengiamų išpuolių padariniai, bet ir dalis arsenalo, kuriuo disponuoja Vladimiro Putino diktatūrai besipriešinantys kovotojai. Tarp jų naudojamų ginklų – lenkiškas tankas, praneša „Wirtualna Polska“.

Agentūra „Reuters“ pranešė, kad karas perkeliamas į Rusijos teritoriją – du Rusijos pasienio regionai jau virto „aktyvios kovos zonomis“. Yra žinoma, kad jose daugiausia vadovauja trys formuotės – Rusijos savanorių korpusas, legionas „Rusijos laisvė“ ir „Sibiro batalionas“. Šios grupuotės ne tik gana gerai organizuotos, bet ir aprūpintos įranga, leidžiančia efektyviai judėti ir daryti didelius nuostolius priešui.

[EU+Kuponai] „March MEGA Sale 2024“! Tik nuo 99€ siurbliai, monstrinės energijos stotelės, el. dviračiai, PC monitoriai ir dar daug visko (Video)
1848

„March MEGA Sale 2024“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „FOSSiBOT F3600“ - monstrinė 3840Wh/3600W energijos stotelė

2) „JIGOO C300“ - belaidis siurblys, puikios galimybės už stulbinamai mažą kainą

3) „Eleglide M2 (27.5")“ el. dviratis - technologijos.lt komandos išbandytas ir rekomenduojamas

4) „Mecpow X5 Pro“ - 33W lazerinis graviruoklis su automatiniu oro siurbliu

5) „KTC M27P20 Pro“ - 27 colių, Mini-LED, 4K UHD, 160Hz žaidimų monitorius

Išsamiau

Be kita ko, rusų formuotės atakuoja naudodamos FPV (pirmojo asmens vaizdo) dronus. Dažniausiai tai tiesiog komercinės nedidelio dydžio mašinos, prie kurių pritvirtinti sprogstamieji užtaisai arba granatos ir bombos. Toks sprendimas yra daug pigesnis ir lengviau prieinamas nei specialiai kariuomenei parengti dronai.

 

Norėdami greitai judėti, Rusijos kovotojai daugiausia naudoja filmuotoje medžiagoje dažnai matomus pikapus, nors turi ir sunkesnės įrangos. Ypač daug dėmesio sulaukė filmuota medžiaga, kurioje matomas tankas „PT-91 Twardy“, kuris greičiausiai kadaise tarnavo Lenkijos kariuomenėje. Neaišku, kaip sukarintos formuotės, puolančios Rusijoje, gavo tokį tanką į savo gretas, ir informacija apie tai tikriausiai niekada nebus oficialiai paskelbta.

 

Kad Rusijos kovotojai naudoja sunkesnę įrangą, patvirtina ir Belgorodo srities gubernatoriaus Viačeslavo Gladkovo žodžiai. Jis teigė, kad „buvo numušta daugiau nei tuzinas raketų“, tačiau, nepaisant to, neišvengta žalos ir sprogimų, taip pat ir Belgorodo centre.

Minėtos formuotės taip pat jau seniai turi šarvuotų transporto priemonių, apsaugotų nuo minų ir sprogmenų iš pasalų (MRAP), ir ratinių šarvuočių variantų. Tikėtina, kad pastarieji buvo įgyti iš besitraukiančių V. Putino pajėgų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(0)
(113)

Komentarai ()